Gel de dus făcut acasă din ulei de cocos şi miere. Acesta este un adevărat răsfăţ pentru pielea ta!

author
1 minute, 59 seconds Read

De cele mai multe ori săpunurile din comerţ conţin o mulţime de chimicale care se pot dovedi iritante pentru pielea ta. Soluţia este să îţi prepari acasă un gel de duș natural făcut din câteva ingrediente pe care le ai în casă.

Mai mult, gelurile de duș pe care le prepari acasă pot fi folosite de către toţi membrii familiei, inclusiv de către copii, fiind sigure pentru aceștia.

Pentru prepararea gelului de duș o să ai nevoie de ulei de cocos, miere,, săpun lichid din ulei de măsline, uleiuri esenţiale, ulei de vitamina E.

Despre uleiul de cocos se ştie că este foarte hrănitor, hidratează pielea fără să îi înece porii şi îi dă o senzaţie de prospeţime.

Mierea este binecunoscută pentru proprietăţile ei hidratante, de vindecare a rănilor şi a cicatricilor de pe piele. În plus are proprietăţi antibacteriene, având rolul de a înlătura microbii.

Săpunul lichid castile (din ulei de măsline) va da gelului de duș spuma necesară pentru spălarea corpului, fiind de preferat să se folosească un săpun castile fără parfum.

Uleiuri esenţiale sunt importante pentru proprietăţilor lor antimicrobiene şi antiseptice. Ele au rolul de a calma, vindeca, dezinfecta şi repara pielea.

Vitamina E este esenţială pentru hidratarea şi repararea pielii fiind unul din cele mai folosite ingrediente în produsele de îngrijire a pielii.

Cum se prepară: -¼ cană de ulei de cocos se topeşte incet; -se adaugă o linguriţă de vitamina E, 1/4 cană miere crudă, 10 – 15 picături din uleiul esenţial preferat (sau o combinaţie de mai multe uleiuri esenţiale);

-se omogenizează toate ingredientele la un loc şi se adăugă ½ cană săpun lichid castile amestecând uşor.

Lichidul obţinut se va turna într-un recipient din sticlă sau de plastic de unde se va folosi.

Se amestecă bine înainte de fiecare utilizare şi se foloseşte regulat pentru a obţine o piele luminoasă şi mătăsoasă.

Gelul de duș făcut acasă nu se va întinde aşa bine că cel din comerţ, însă hidratează mult mai eficient pielea şi o curată mai bine.

Puteţi să adăugați şi puţină sare de mare sau glicerină vegetală în gelul de duș pentru mai multă consistenţă.

Similar Posts