Fumatul în spațiile publice va fi interzis!

Fumatul în spațiile publice va fi interzis!

author
1 minute, 55 seconds Read

Propunerea legislativă semnată de 22 de parlamentari, prin care se interzice total fumatul în spaţiile pubice, a fost adoptată de plenul Senatului.

Fumatul în spațiile publice va fi interzis!

Această propunere care a fost votată de senatori cu 86 de voturi ”pentru”, 8 abţineri şi 30 de voturi împotrivă, urmează să fie avizată și de Camera Deputaților care va fi for decizional, urmând ca apoi să devină obligatorie.

„Acest proiect de lege înseamnă, în primul rând, un pariu pentru generația tânără, o modalitate prin care tinerii să înveţe respectul reciproc şi să se obişnuiască să socializeze în baruri/restaurante/cafenele şi fără tutun. Să fie la modă să nu fumezi!

Fac apel inclusiv la fumători şi la proprietarii din HoReCa, pentru că nu este o lege a discriminării, este o lege pentru sănătatea noastră! În ciuda percepţiei generale, această lege nu va afecta industria HoReCa, ci va încuraja un nou tip de cultură, de comportament al consumatorilor, la care vor lua parte întreaga familie, inclusiv copiii, consumatorii de mâine.

Cred, sincer, că, prin asumarea unei astfel de atitudini colective, vom creşte calitatea vieţii noastre, a tuturor, atât a fumătorilor- care ar putea alege să se lase din comoditate, cât şi a “victimelor colaterale” ale fumatului pasiv!”, a declarat deputatul Aurelia Cristea, unul dintre parlamentarii inițiatori ai modificării legii.

Desigur ca la orice altă dezbarere au existat și voci care s-au opus acestei inițiative legislative. Printre cele mai vehemente voci care au contestat acest proiect se numără cel al senatoarei aparținând Partidului Conservator, Cristiana Anghel, celebra învăţătoare care timp de 70 de zile a fost în greva foamei. Aceasta nu poate înțelege nicicum cum poți să trăiești fără să fumezi.

”Am şi eu o întrebare, pentru dragii mei colegii care au votat mizeria asta de lege, pentru că nu poate să fie altceva. Ce se vor face dacă eu aduc o iniţiativă legislativă prin care interzic comercializarea băuturii? Nu consumul, comercializarea? Ce se fac dragii mei colegi dacă eu, din cauza ţigării, fac stare de sevraj şi de fiecare dată când e vot în plen, ora aia de vot final, şi trebuie să mă duc să fumez?”, a spus Anghel.

Similar Posts