Fotografii emoționante. Oameni care trăiesc în lume cu doar un dolar pe zi

Fotografii emoționante. Oameni care trăiesc în lume cu doar un dolar pe zi

author
2 minutes, 28 seconds Read

Mai mult de un milliard de oameni, adică unu din șase, câștigă aproximativ un dolar pe zi.

Această statistică devastatoare, a ambiționat o organizație non-profit cunoscută sub numele de Forgotten International, să realizeze o carte în care să spună povestea acestor oameni.

O echipă a călătorit pe patru continente, și a adunat mii de fotografii, și a realizat mai multe interviuri, pentru a înțelege mai bine circumstanțele și poveștile oamenilor săraci.

Thomas A. Nazario care este fondatorul și președintele organizației Forgotten International, este autorul acestei cărți, iar imaginile au fost capturate de către fotojurnalistul Renée C. Byer, câștigător al premiului Pulizer.

Iată mai jos câteva fotografii cuprinse în această carte.

3554884

Acesta este Alvaro Kalancha Quispe în vârstă de 9 ani, care trăiește în Caluyo, la aproximativ o oră de mers de orașul Qutapampa, din Bolivia. Locuitorii acestei zone aflate la aproximativ 13.000 de metri deasupra nivelului mării, locuiesc în case izolate, fără electricitate și fără paturi. Își câștigă traiul vânzând blana animalelor pe care le cresc. În medie fiecare animal produce cam 3 kilograme de blană pe an, și fiecare kilogram de blană este vândut cu proximativ 5 dolari. Familia puștiului câștigă aproximativ 200 de dolari pe an, din această muncă.

1113825

În București, oamenii săraci trăiesc în gurile de canalizare, în subteran, unde mănâncă și supraviețuiesc la lumina lumânărilor. Este cazul lui Florin Hora, de 28 de ani, o victimă a orfelinatelor de pe vremea lui Nicolae Ceaușescu.

3172733

Ana Maria Tudor, din București, în vârstă de 4 ani, care trăiește impreună cu familia într-o singură încăpere în care nu există nici baie, nici apă curentă. Ei trăiesc de pe o zi pe alta cu spaima că vor fi evacuați din singura casă pe care o au.

6469631

Fati în vârstă de 8 ani, își caută supraviețuirea într-unul din locurile în care se depozitează deșeurile toxice, cu scopul de a găsi ceva ce poate schimbă contra hrană. Bolnavă de malarie, fetiței îi curg lacrimi pe obraji, însă ea nu se dă bătută, ea luptă pentru supraviețuire.

5867909

Copiii săraci, au grijă cu mare atenție de frații lor. Aici Vishal Singh, în vârstă de 6 ani, are grijă de o fetiță în timp ce mama lor este plecată cu treburi.

9138587

Copii din întreaga lume, lucrează frecvent pentru a-și sprjini familiile lor. În unele cazuri ei renunță la școală, și fac tot ce pot pentru a ajuta. Ninankor Gmafu din Ghana, de 6 ani, lucrează pentru tatăl său ajutându-l în munca acestuia cu turma de vaci. Visul lui este de a se înscrie la școală, însă acest lucru s-ar putea să rămână doar un vis pentru el.

Toate fotografiile aparțin lui Renée C. Byer.

Similar Posts