Foloseşte această soluţie pentru a face plantele de apartament să crească mai repede

Foloseşte această soluţie pentru a face plantele de apartament să crească mai repede

author
1 minute, 32 seconds Read

Dacă vrei ca plantele de apartament să înflorească sau să crească mai repede, tot ce trebuie să faci este să urmezi aceste sfaturi cât se poate de simple.

Foloseşte această soluţie pentru a face plantele de apartament să crească mai repede

Pentru început trebuie să ştii că plantele trebuie să fie fertilizate foarte bine, în caz contrar nu ne putem aştepta la un frunziş bogat sau la o înflorire generoasă.

Înainte de a uda plantele, presarăţi deasupra solului o linguriţă de zahăr sau le puteţi răsfăţa cu apă îndulcită (½ linguriţă de zahăr la ½ pahar de apă).

Un efect benefic asupra plantelor îl are fertilizarea cu ulei de ricin în timpul înmuguririi. Puneţi o linguriţă de ulei de ricin într-un litru de apă şi udaţi planta cu acest amestec.

Cenuşa de lemn este foarte utilă pentru plante, atât pentru fertilizare cât şi pentru prevenirea bolilor. Turnaţi un litru de apă fierbinte peste o lingură de cenuşă şi lăsaţi la infuzat o săptămână, amestecând din când în când. Florile se uda cu acest amestec o dată la fiecare 10 zile.

Mai puteţi să udaţi florile şi cu o infuzie hrănitoare (turnaţi apă peste câteva coji de rodie sau citrice şi lăsaţi-le peste noapte).

Plantele se pot pulveriza cu o soluţie care le întăreşte imunitatea. Aceasta va fi formată dintr-un comprimat de aspirină dizolvat într-un litru de apă.

Sucul de aloe se potriveşte de asemenea majorităţii plantelor de apartament. Pentru aceasta trebuie doar să diluaţi o linguriţă de suc într-un litru de apă.

Ficuşii pot fi udaţi odată pe lună cu apă îndulcită ( o linguriţă de zahăr se dizolvă într-un litru de apă), iar strălucirea frunzelor le poate fi redată dacă le ştergeţi cu lapte.

Similar Posts