Faci baie și apoi te culci cu părul ud? Uite la ce riscuri te expui!

Faci baie și apoi te culci cu părul ud? Uite la ce riscuri te expui!

author
1 minute, 16 seconds Read


De câte ori ai mers la culcare cu părul ud gândindu-te că acesta se va usca în timpul nopţi? Dacă este un obicei află că nu este benefic pentru sănătatea ta.

Faci baie și apoi te culci cu părul ud? Uite la ce riscuri te expui!Photo credit: AlexandraGalvis via Foter.com / CC BY-NC
Este important ca părul tău să fie absolut uscat înainte să îţi pui capul obosit în pernă. În caz contrar, te poţi trezi în mijlocul nopții regretând că nu l-ai uscat mai bine.

Iată de ce trebuie să îţi usuci bine părul înainte să mergi la culcare!

Fire despicate
Acest lucru poate sau nu să fie o problemă pentru tine. Însă părul se deteriorează mai mult atunci când te culci cu părul ud.

Infecții nedorite
Perna ta este locul ideal pentru proliferarea bacteriilor. Perna absoarbe transpiraţie, uleiuri naturale ale pielii și celule moarte ale pielii. Combinate cu părul ud acestea reprezintă un mediu prielnic pentru reproducere şi pentru dezvoltarea infecţiilor.

Apariţia durerilor de cap
Temperatura corpului tinde să scadă la temperatura camerei în prima parte a somnului şi crește în etapa REM. Dacă părul tău este ud în timpul acestui proces capul nu va fi capabil să se adapteze la temperatura corpului care poate duce apoi la o durere de cap severă.

Încearcă ca de fiecare dată când mergi la somn să ai părul uscat, asta atât pentru sănătatea ta cât şi a părului tău.

Similar Posts