Facebook, știe acum când eşti pe cale să te îndrăgosteşti

Omul de ştiinţă Carlos Diuk ne spune ceea ce se întâmplă pe Facebook înainte şi după ce începe o relaţie.

Iată ce se vede pe Facebook atunci când te îndrăgosteşti

Facebook, știe acum când eşti pe cale să te îndrăgosteşti

Până în ziua în care doi oameni devin un cuplu, Facebook constată o creştere a numărului de posturi de pe profilul ambelor persoane implicate.

„Observăm un număr maxim de postari cu 12 zile înainte de începerea relației, și ulterior, postările scad semnificativ atunci când relaţia începe. Probabil, cuplurile decid să-și petreacă mai mult timp împreună, flirtul se opreşte și interacțiunile on-line dau drumul unei interacțiuni în lumea fizică „, explică Carlos Diuk.

Chiar dacă sunt mai puține mesaje trimise între îndrăgostiţi în timpul relaţiei Diuk e mulţumit deoarece mesajele sunt mai paşnice şi mai frumoase: „conținutul interacțiunilor devine mai dulce și mai pozitiv”, declară acesta.

„ Prin folosirea „metodelor statistice pentru a analiza în mod automat un set de agregate, interacțiuni cronologie anonime […] am numărat proporția de cuvinte care exprimă emoții pozitive (cum ar fi” dragoste „,” frumos „,” fericit „, etc.), minus proporția de cuvinte care exprimă cele negative (cum ar fi „ură”, „rănit”, „rău”, etc.) şi am constatat că emoţiile pozitive exprimate cresc considerabil o dată cu începerea unei relaţii „, adaugă Diuk.

Concluzia lui Diuk este că înainte ca o relație să înceapă oficial de pe cele două profile se poate observa o interacţiune mai mare pe site, unde cei doi comunică.

Ei folosesc mai târziu site-ul pentru a-şi transmite unul altuia sentimente şi chiar dacă sunt mai puţine mesaje acestea tind să fie lucruri frumoase şi pozitive.