Fă-ţi o “grădină” de toamnă chiar la tine acasă. Rezultatul o să te uimească chiar şi pe tine

Fă-ţi o “grădină” de toamnă chiar la tine acasă. Rezultatul o să te uimească chiar şi pe tine

author
1 minute, 49 seconds Read

Ideea de mai jos o să îţi placă cu siguranţă. Acest aranjament îţi va îmbogăţi colţul tău cu plante sau va ocupa un loc de cinste pe balcon, sau poţi chiar să îl transformi într-un cadou personalizat pentru cineva drag.

Fă-ţi o “grădină” de toamnă chiar la tine acasă. Rezultatul o să te uimească chiar şi pe tine

Pentru realizarea lui nu ai nevoie de multe materiale, doar de nişte ciment, două mănuşi, apă şi bineînţeles plantele din care vrei să fie format aranjamentul.

Având în vedere că o să lucrezi cu ciment, ai grijă să nu inhalezi particulele de ciment aşa că cel mai bine ar fi să îţi acoperi faţa cu o mască.

Pentru început ia o pereche de mănuşi de cauciuc de genul celor cu care speli vasele şi înţeapă-le degetele cu ajutorul unui ac. Facem acest lucru pentru a împiedica formarea bulelor de aer când vom turna cimentul.

Se pun apoi mănuşile într-un bol mai adânc ca în clipul de mai jos şi începem pregătirea cimentului pentru a le umple.

Pune cimentul într-un lighean sau într-un bol mai mare, toarnă apă şi începe să amesteci până se omogenizează foarte bine.

Se toarnă apoi cimentul în fiecare mănuşă, având grijă să nu se formeze bule de aer. Mănuşile cu ciment se pun apoi într-un bol adânc de plastic, aranjându-le astfel încât cimentul să se întărească egal.

Pentru a da forma mâinilor, se taie mijlocul mănuşilor de plastic cu un cuter şi se amestecă cimentul din cele două mănuşi.

Se pune deasupra tăieturii o bucată de plastic, iar peste aceasta se pune un bol mai mic pentru a se forma adâncitura mâinilor.

Se lasă la uscat 24 de ore, apoi se îndepărtează mănuşile de plastic în totalitate.
În scobitura mulajului se pune pământ şi plantele pe care doriţi să le plantaţi, pietricele şi nisip pentru a forma aranjamentul.

Grădina dumneavoastră e gata, asa ca tot ce va rămâne este să vă bucuraţi de ea.

https://www.youtube.com/watch?v=MOpYnMV7CBM

Similar Posts