Eşti fumător şi nu poţi renunţa la ţigări? Iată cum îţi poţi curăţa plămânii!

Eşti fumător şi nu poţi renunţa la ţigări? Iată cum îţi poţi curăţa plămânii!

author
1 minute, 35 seconds Read

Cel mai bine petru sănătate ar fi să renunţi la fumat pentru totdeauna, însă dacă nu poţi sau nu vrei să faci acest pas ar fi bine să adaugi câteva alimente în dieta ta zilnică pentru a-ţi curăţa plămânii.

Eşti fumător şi nu poţi renunţa la ţigări? Iată cum îţi poţi curăţa plămânii!

Usturoiul şi ceapa

Usturoiul şi ceapa sunt cunoscute pentru beneficiile pe care la au asupra organismului. Acestea au efecte anticancerigene și previn multe tumori maligne. În plus, ceapa este eficientă în prevenirea diferitelor infecții respiratorii.

Ghimbirul

Acest vechi condiment este cunoscut pentru acțiunile sale miraculoase curative. Ghimbirul este de asemenea, important pentru eliminarea straturilor de secreţii din plămâni, formate în urma fumului de ţigară.

Curcuma

Acest condiment galben, uimitor este bogat în vitamine și minerale.Turmericul are acţiuni antivirale, antibacteriene şi anticancerigene, motiv pentru care este indicat pentru a fi inclus în dieta de zi cu zi.

Din aceste ingrediente minune poţi prepara o licoare care îţi va curăţa plămânii afectaţi din cauza fumatului.

Ai nevoie de:

  • 400 g ceapă
  • 1 litru de apă
  • 400 g de zahăr brun
  • 2 linguri curcuma
  • o rădăcină mică de ghimbir

Mod de preparare:

Pune un vas cu apă pe foc, adaugă zahărul şi lasă să fiarbă. Adaugă ulterior ceapa curăţată, tăiată în sferturi şi rădăcina de ghimbir rasă. Rădăcină de ghimbir trebuie să aibă aproximativ 3 cm. Adaugă curcuma, iar atunci când începe să fiarbă redu căldura. Fierbe la foc mic până când apa scade la jumătate. Pune amestecul într-un borcan de sticlă, iar când s-a răcit pune-l în frigider. În fiecare dimineaţă pe stomacul gol ia câte o linguriţă din acest amestec, iar seara la două ore după masă încă o linguriţă.

Dacă faci tratament medicamentos este bine să consulţi un medic înainte de a începe această cură.

Similar Posts