Elena Udrea arestată din nou!

Elena Udrea arestată din nou!

author
2 minutes, 5 seconds Read

Elena Udrea va fi arestată din nou după ce Curtea Supremă a hotărât emiterea unui mandat de arestare în dosarul „Gala Bute”. Astfel ea se va întoarce după o săptămână înapoi în arestul Poliției Capitalei.

Elena Udrea arestată din nou!

Elena Udrea le-a spus jurnaliştilor că ştia că soţul ei, Dorin Cocoş, finanţa campania electorală a PDL, dar că nu nu ştia exact cu ce sume: „Nu este un secret. Aşa se finanţează campaniile electorale. De ce vă faceţi că nu ştiţi? Întrebaţi-l pe domnul Iohannis, pe domnul Ponta, ei cum şi-au finanţat campania”.

Pentru a putea avea acces la şpăgi uriaşe, Cocoş a sprijinit financiar PDL, unde i s-au cerut 3 milioane de euro în materiale promoţionale de campanie. Astfel, într-o singură ocazie, Cocoş ar fi dus 600.000 de euro la PDL, pe care i-a predat fără chitanţă.

Iată câteva pasaje din denunțul lui Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea:

“Personal le-am spus lui Claudiu Florică şi Dinu Pescariu că doresc ca din sumele ce-mi revin să fie finanţată şi campania PDL de la sfârşitul anului 2009, pentru prezindeţiale.”

“Precizez că am sprijinit campania electorală pentru a obţine sprijinul Guvernului în vederea derulării acestui contract. În acest sens, am fost sprijinit de către Vasile Blaga şi Elena Udrea.”

“Într-o discuţie cu Vasile Blaga mi s-a comunicat că trebuie să plătesc contravaloarea produselor din lista menţionată precizându-mi că suma ajunge la 3 milioane de euro.”

I-am solicitat lui Dinu Pescariu să efectueze următoarele plăţi: un avans de 500 de mii de euro către o firmă chinezească, Shanzen, pentru următoarele produse: 300.000 de geci, 1.000.000 de pixuri, 300.000 de umbrele, 300.000 de fesuri, 300.000 de fulare, 1.000.000 de brichete.”

“În discuţiile purtate cu Dinu Pescariu, care au fost înregistrate într-adevăr, fac referire şi la Elena care ştia despre aceste împrumuturi şi demers al meu care, bineînţeles, este fosta mea soţie, Elena Udrea.”

“600 de mii de euro i-am depus în tranşe la sediul PDL din Modrogan. Mai precis, i-am remis domnului Ivaşcu, la solicitarea domnului Vasile Blaga.”

“Precizez că Elena Gabriela Udrea cunoştea despre demersurile făcute de mine în vederea derulării contractului de licenţe Microsoft şi despre banii primiţi şi, aşa cum am spus, mi-a acordat sprijinul ei în Guvern. Despre acest lucru ştia şi Vasile Blaga, care de asemenea a susţinut derularea contractului.”

Sursa: Stiripesurse

Similar Posts