marți, august 9, 2022

El este primul parlamentar care o să meargă la serviciu pe bicicletă. Iată că se poate şi aşa!

Date:

Share:

Valentin Mircea, Șeful Corpului de Control al primului-ministru a anunţat că o să renunţe la maşina de serviciu şi asemeni premierului Dacian Cioloş care nu foloseşte coloana oficială şi girofarurile sau a altor colegi care vin la serviciu cu mijloacele de transport în comun va merge şi el cu bicicleta, metroul sau taxiul.

El este primul parlamentar care o să meargă la serviciu pe bicicletă. Iată că se poate şi aşa!
Moda ca fiecare demnitar trebuie să aibă o mașină de serviciu, cu tot cu șofer, drenează sume imense din banii de la buget în fiecare lună. Asta în condiţiile în care unele instituții nu au hârtie pentru imprimantă, dar au o mulțime de șefi și șefuleți care nu renunță la autoturismul de serviciu.

„De astăzi renunț la autoturismul de serviciu și voi merge la birou și de la birou cu Uber, metrou sau bicicleta. Veți vedea în curând, în urma raportului de control la Sucursala transporturi auto a RAAPPS, cea care pune la dispoziție autoturisme pentru guvern, la preţuri foarte mari și fără licitație, ce m-a determinat să fac asta” a spus demnitarul.

Valentin Mircea a mai adăugat “Măcar în mediul privat, punerea la dispoziție a unui autoturism poate fi supusă impozitării, dacă persoana îl folosește pentru transportul spre birou și spre casă”, sustinând ca în restul ţărilor europene cea mai mare parte a demnitarilor călătoresc cu mijloacele de transport în comun.

„Scene ca aceea cu David Cameron sau primarul Londrei în metrou ni se par PR, dar nu sunt chiar așa. La Bruxelles și la Paris, unde sunt amenințări teroriste reale, secretarii de stat și directorii merg cu metroul și doar miniștrii/comisarii merg cu autoturism de serviciu. Securitatea o asigură – doar pentru anumiți demnitari – SPP. Restul este risipă”, mai spune Valentin Mircea pe pagina sa de Facebook.

După izbucnirea scandalul referitor la abuzul fostul viceprim-ministru Gabriel Oprea de folosire a coloanei oficiale, premierul Dacian Cioloş a fost întrebat de ce nu foloseşte şi el coloana oficială.

„Sunt niște reguli pe care SPP-ul, conform legii, trebuie să le asigure, dar nu am folosit poliție și nu o să folosesc niciodată. Prefer să mă trezesc cu 10-15 minute mai devreme ca să ajung la birou la timp decât să zăpăcesc lumea de cap, în București sau în altă parte.
E o chestie de bun simț, dincolo de reguli, de protecție, și așa mai departe. Trăim într-o societate modernă unde, indiferent că unul este prim-ministru și altul e muncitor, trebuie să ne simțim la fel, cetățeni, și să ne asumăm, fiecare, rolul de cetățean înainte de a ne pune în față funcția pe care o avem, care e vremelnică și e trecătoare”
, a declarat, atunci, primul ministru Cioloș.

Poate că încet, încet şi politicienii noştri încep să se schimbe deşi pentru aceasta s-ar putea să mai fie nevoie de mult timp.

Cele mai citite

Top 3 Cea Mai Buna Oja Semipermanenta Pentru o Manichiura Impresionanta

Care Este Cea Mai Buna Oja Semipermanenta? Iata Mai Jos Topul Nostru Vrei sa iti faci o manichiura semipermanenta dar inca nu esti foarte familiarizata...

Cea mai buna freza de unghii electrica

Cea mai buna freza de unghii electrica Unghiile tehnice sunt din ce in ce mai cautate, datorita avantajelor pe care acestea le ofera, motiv pentru...

Top 5 cele mai bune carucioare 2 in 1

Daca ai ajuns la momentul in care trebuie sa te decizi care este cel mai bun model de carucioare copii, daca ar trebui sa...

Cum gasesc cel mai bun semineu electric cu sunet?

Semineele electrice au cucerit clientii de multi ani. Daca la inceput tehnologia era destul de incerta si nu se puteau obtine rezultate eficiente, iata...

Cum sa te protejezi de Coronavirus – Sfaturi Utile in Situatie de Criza

Ghid util ​ Noul Coronavirus a cauzat mii de decese la nivel mondial si continua sa se raspandeasca in ciuda eforturilor cadrelor medicale si a oamenilor...
spot_img