marți, iulie 5, 2022

Efectul miraculos al ciupercilor, pentru salvarea lumii

Date:

Share:

S-a descoperit că ciupercile ne pot ajuta în salvarea lumii. Cum e posibil? Acestea ne pot apăra de arme biologice, pot curăţa apele de substanţe nocive, pot decontamina solul poluat radioactiv, sunt sursa unor multitudini de medicamente şi diverse leacuri încă necunoscute.

4792670

Paul Statments a descoperit o nouă proprietate în cazul ciupercilor, şi anume aceea de a absorbi cesiul radioactiv. Aceste formidabile forme de viaţă pot salva regiunile otrăvite de poluare nucleară. Putem spune că este o super – putere, putere care într-o zi ne poate ajuta să salvăm lumea.

Ciupercile, spre deosebire de alte plante, nu au clorofilă, sunt lipsite de fotosinteză, și ca şi animalele consumă oxigen şi elimină dioxid de carbon. În ceea ce priveşte nutriţia lor este una heterotrofă: ele iau din mediu substanţe organice, le descompun şi le utilizează apoi în propriul lor metabolism.

În mare parte peretele celular al ciupercilor este construit din celuloză iar constituentul de bază al peretelui celular este chitina. Acesta este motivul principal pentru care ciupercile nu sunt nici plante, nici animale, ci o categorie aparte de vieţuitoare.

Noi, oamenii privim ciupercile ca o sursă de hrană sau poate ca un potenţial pericol, dacă acestea sunt otrăvitoare, însă acestea constituie un grup promiţător care trec cu mult graniţele privind aspectul culinar.

Ciupercile sunt excelente surse de medicamente. Penicilina, primul antibiotic fabricat de om dintr-o tulpină de mucegai Pennicillium – este o specie de microfungi. Asemenea substanţe au fost identificate şi în alte specii de ciuperci, cum ar fi, ciupercile reishi.

Alte specii pot ucide şi paraliza insecte, astfel pot fi utilizate ca şi insecticid natural. Ciupercile au un mare viitor în domeniul refacerii, asta cu ajutorul unor organisme.
Însă cea mai recentă descoperire cu privire la efectele benefice pe care aceste plante le pot aduce pentru planeta noastră este aceea că ele pot ajuta la decontaminarea solurilor poluate cu substanţe radioactive.

Paul Statments sugerează să fie plantaţi copaci din specii indigene, împreună cu ciuperci care trăiesc cu astfel de copaci formând astfel, asociaţii numite micorize. Ciupercile crescute vor absorbi elementele radioactive din sol. Într-adevăr zona se va recupera greu însă costurile vor fi unele scăzute.

Cele mai citite

Top 3 Cea Mai Buna Oja Semipermanenta Pentru o Manichiura Impresionanta

Care Este Cea Mai Buna Oja Semipermanenta? Iata Mai Jos Topul Nostru Vrei sa iti faci o manichiura semipermanenta dar inca nu esti foarte familiarizata...

Cea mai buna freza de unghii electrica

Cea mai buna freza de unghii electrica Unghiile tehnice sunt din ce in ce mai cautate, datorita avantajelor pe care acestea le ofera, motiv pentru...

Top 5 cele mai bune carucioare 2 in 1

Daca ai ajuns la momentul in care trebuie sa te decizi care este cel mai bun model de carucioare copii, daca ar trebui sa...

Cum gasesc cel mai bun semineu electric cu sunet?

Semineele electrice au cucerit clientii de multi ani. Daca la inceput tehnologia era destul de incerta si nu se puteau obtine rezultate eficiente, iata...

Cum sa te protejezi de Coronavirus – Sfaturi Utile in Situatie de Criza

Ghid util ​ Noul Coronavirus a cauzat mii de decese la nivel mondial si continua sa se raspandeasca in ciuda eforturilor cadrelor medicale si a oamenilor...
spot_img