Dr. Henry Heimlich, inventatorul manevrei Heimlich a murit la 96 de ani

Dr. Henry Heimlich, inventatorul manevrei Heimlich a murit la 96 de ani

author
1 minute, 49 seconds Read

Aurora Dec 18, 2016

519

Dr. Henry Heimlich, chirurgul care a inventat manevra Heimlich a murit sâmbătă la Christ Hospital din Cincinnati. El avea 96 de ani, iar fiul doctorului a declarat presei că tatăl său a suferit un atac de cord.

Dr. Henry Heimlich, inventatorul manevrei Heimlich a murit la 96 de ani

Dr. Heimlich a inventat binecunoscuta manevră care avea să salveze vieţile atâtor oameni în 1974 pe când era chirurg şef la Spitalul Evreiesc din Cincinnati.

El a aplicat manevra pentru prima dată asupra unei paciente de 87 de ani Patty Ris, care se afla internată la azilul Deupree House şi care se înecase cu o bucată de hamburger.

Doctorul spunea că deşi se gândise anterior la această manevra nu a mai aplicat-o până atunci pe cineva care să se afle în situaţia de a se îneca.

Manevra Heimlich este o metodă de dezobstrucţie a căilor aeriene la care se apelează atunci când victima nu mai poate respira din cauza blocării cailor aeriene cu un corp străin.

Victima se abordează din spate. La nivelul abdomenului, sub coaste, se pune un pumn strâns suprapus cu cealaltă mână. Se face o compresie de jos în sus şi din faţă în spate, astfel încât să mobilizăm diafragma victimei şi apăsam aerul din plămâni pentru a expulza corpul străin.

Se estimează că manevra Heimlich a ajutat la salvarea vieţilor a mii de oameni numai în Statele Unite printre care şi a preşedintelui Ronald Reagan, Cher, Elizabeth Taylor sau Carrie Fisher.

Home&Deco, Incredibil, Promovăm România

35 views

Aurora – Dec 23, 2016

Ciprian Coc, un maramureşean pasionat de etnografie a strămutat o casă care stătea să se dărâme din Botiza, la el acasă, în Strâmbu…

Emotional, Familie, Incredibil

31 views

Aurora – Dec 23, 2016

Lui Evan Fasciano, un băiețel de cinci ani din Connecticut, SUA, viața nu părea să-i fi oferit prea multe șanse. Născut cu o…

Cute, Emotional, Lifestyle

33 views

admin – Dec 23, 2016

În 2015 Mariah Carey şi James Corden au dat naştere unui fenomen numit Carpool Karaoke. Atunci cei doi s-au urcat într-o maşină şi…

Similar Posts