beneficii pedichiura

Diferenta dintre pedichiura medicala si cea estetica

2 minutes, 37 seconds Read

Pedichiura este o procedura esentiala pentru mentinerea sanatatii si aspectului estetic al picioarelor. Exista doua tipuri principale de pedichiura: cea medicala si cea estetica. Desi ambele au ca scop ingrijirea picioarelor, ele difera in ceea ce priveste scopul, tehnicile si specializarea profesionala necesara.

Ce este pedichiura medicala?

Pedichiura medicala este o practica specializata in care se acorda atentie sanatatii picioarelor. Este efectuata de un tehnician specializat in ingrijirea picioarelor, cum ar fi un podiatru sau un tehnician de pedichiura medicala. Acest tip de pedichiura se concentreaza pe tratarea si prevenirea problemelor picioarelor, cum ar fi ciuperca unghiei, calozitatile, bataturile si alte afectiuni dermatologice. Poti vedea aici mai multe tipuri de pedichiura.

In timpul unei pedichiuri medicale, tehnicianul poate efectua urmatoarele proceduri:

 • Taierea corecta a unghiilor pentru a preveni incarnarea acestora.
 • Tratarea ciupercii unghiei.
 • Eliminarea calozitatilor si a bataturilor.
 • Examinarea si tratarea altor afectiuni ale pielii piciorului, cum ar fi negii sau problemele circulatorii.

Tehnicienii in pedichiura medicala sunt instruiti sa ofere sfaturi si recomandari pentru ingrijirea continua a picioarelor si pentru prevenirea problemelor viitoare.

Ce este pedichiura estetica?

Pe de alta parte, pedichiura estetica se concentreaza mai mult pe aspectul cosmetic al picioarelor. Este efectuata de catre esteticiene sau tehnicieni de unghii si implica proceduri care imbunatatesc aspectul estetic al unghiilor si al pielii picioarelor. De obicei se folosesc mai multe tipuri de produse pentru pedichiura.

In timpul unei pedichiuri estetice, se pot efectua urmatoarele proceduri:

 • Taierea si formarea unghiilor.
 • Curatarea si hidratarea pielii piciorului.
 • Aplicarea lacului de unghii si a altor tratamente cosmetice.

Pedichiura estetica poate include si masajul picioarelor pentru a relaxa muschii si pentru a imbunatati circulatia sangelui.

De ce sa mergi la pedichiura

Sa mergi la pedichiura poate avea mai multe beneficii:

 • Igiena: Pedichiura ajuta la curatarea si indepartarea celulelor moarte de piele de pe picioare, prevenind astfel aparitia infectiilor si a altor probleme de sanatate.
 • Ingrijirea unghiilor: Un specialist in pedichiura poate taia si modela unghiile intr-un mod corespunzator, prevenind incarnarea acestora sau alte probleme legate de unghiile neglijate.
 • Exfolierea: Procedurile de pedichiura pot include si exfolierea picioarelor, indepartand pielea uscata si aspra si lasand pielea mai fina si mai moale.
 • Relaxare: O sedinta de pedichiura poate fi o experienta relaxanta, oferindu-ti timp pentru a te destinde si pentru a te rasfata.
 • Estetic: O pedichiura poate sa faca picioarele tale sa arate mai frumos, cu unghii bine ingrijite si piele moale.
 • Tratament specializat: Daca ai probleme specifice, precum unghii incarnate sau piele uscata excesiv, un tehnician in pedichiura poate oferi tratamente specializate pentru a le rezolva.

Mergand la pedichiura periodic, poti mentine picioarele sanatoase si aspectuoase.

Desi ambele tipuri de pedichiura au beneficii distincte, este important sa se inteleaga diferentele dintre ele pentru a alege cea mai potrivita pentru nevoile individuale. Daca aveti probleme de sanatate ale picioarelor sau cautati tratamente pentru afectiuni specifice, pedichiura medicala ar putea fi cea mai potrivita optiune. In schimb, daca sunteti interesat mai mult de aspectul cosmetic al picioarelor si de relaxare, pedichiura estetica ar putea sa va satisfaca mai bine nevoile. In orice caz, consultarea unui profesionist in domeniu va poate ajuta sa luati cea mai buna decizie pentru sanatatea si aspectul picioarelor dumneavoastra.

Similar Posts