Desertul următor este ideal pentru persoanele cărora le place nuca de cocos. Este usor de pregătit şi nu necesită coacere.
Ingrediente:
Pentru aluat:
– 500 gr biscuiţi zdrobiţi/mărunţiţi – 5 linguri pudră de cacao – 3 linguri gem de caise – 1 lingură rom – 50 gr unt – 5 linguri zahăr pudră
– 300 ml lapte
Pentru crema de cocos:
– 300 ml lapte – 3 linguri făină – 1 linguriţă extract din vanilie – 5 linguri zahăr pudră – 50 gr unt
– 150 gr nucă de cocos
Glazură:
– 100 gr ciocolată
– o jumătate de linguriţă de ulei
1. Mai întâi preparăm crema. Amestecăm laptele cu făina, până se omogenizează.
2. Adaugăm jumătate din nuca de cocos şi fierbem până se îngroaşă, amestecăm continuu. După ce s-a răcit, adaugăm după gust zahărul şi extractul de vanilie.
3. În final amestecăm restul de nucă de cocos cu untul şi adaugăm la compoziţia din lapte, cocos şi făină.
4. Pentru aluat, amestecăm toate ingredientele folosind atât lapte,cât este nevoie ca să-l modelăm uşor. Împărţim în patru părţi egale şi pe o tavă presărată cu zahăr pudră întindem foi de 25×30 cm. Prima foaie o punem pe hârtie de copt, punem un strat de cremă de cocos, apoi iar o foaie de aluat, apoi iar cremă, şi repetăm până se termină aluatul şi crema.
5. Deasupra punem glazura de cicolată, care o preparăm topind ciocolata cu uleiul la aburi.
6. Înainte de servire punem la frigider câteva ore.