De ce vehiculele electrice sunt mai bune decat cele pe benzina?

De ce vehiculele electrice sunt mai bune decat cele pe benzina?

author
2 minutes, 29 seconds Read

Toate formele de vehicule electrice pot ajuta la imbunatatirea economiei de combustibil, la reducerea costurilor cu combustibilul si la reducerea emisiilor.

Securitatea Energetica

Statele Unite au devenit un exportator net de petrol in 2020, cu exporturile depasind importurile, desi importurile de 7,86 milioane de barili pe zi au ramas o parte importanta a echilibrarii cererii si ofertei pentru pietele interne si internationale. In general, sectorul transporturilor reprezinta aproximativ 30% din necesarul total de energie al SUA si 70% din consumul de petrol al SUA. Folosirea de vehicule mai eficiente din punct de vedere energetic, cum ar fi vehiculele hibride si electrice, sustine economia SUA si ajuta la diversificarea flotei de transport din SUA. Sursele multiple de combustibil utilizate pentru a genera energie electrica au ca rezultat o sursa de energie mai sigura pentru partea electrificata a sectorului de transport. Toate acestea se adauga la securitatea energetica a natiunii noastre. Cu masinile electrice este nevoie doar de o statie auto de incarcare electrica si vei putea merge oriunde cu masina fara sa te gandesti la pretul benzinei sau motorinei.De ce vehiculele electrice sunt mai bune decat cele pe benzina?

Vehiculele electrice hibride (HEV) folosesc de obicei mai putin combustibil decat vehiculele conventionale similare, deoarece folosesc tehnologii de actionare electrica pentru a creste eficienta vehiculului prin franarea regenerativa – recapturand energia pierduta in timpul franarii. Vehiculele electrice hibride plug-in (PHEV) si vehiculele complet electrice, denumite si vehicule electrice cu baterie (BEV), sunt ambele capabile sa fie alimentate exclusiv cu energie electrica, care este produsa in Statele Unite din gaz natural, carbune, nuclear energie, energie eoliana, hidroenergie si energie solara.

Reduceri de costuri

Desi costurile cu energia pentru vehiculele electrice sunt in general mai mici decat pentru vehiculele conventionale similare, preturile de achizitie pot fi semnificativ mai mari. Este posibil ca preturile sa se egaleze cu vehiculele conventionale, pe masura ce volumele de productie cresc si tehnologiile bateriilor continua sa se maturizeze. De asemenea, costurile initiale pot fi compensate prin economii de combustibil si prin ajutoarele date de stat.

Economie de combustibil

Vehiculele electrice pot reduce in mod dramatic costurile cu combustibilul datorita eficientei ridicate a componentelor electrice. Deoarece vehiculele complet electrice si PHEV se bazeaza in intregime sau partial pe energie electrica, economia lor de combustibil este masurata diferit fata de cea a vehiculelor conventionale. Milele pe galon de echivalent benzina (MPGe) si kilowati-ora (kWh) la 100 de mile sunt valori comune. In functie de modul in care sunt conduse, vehiculele electrice usoare de astazi (sau PHEV-urile in modul electric) pot depasi 130 MPGe si pot conduce 160 de mile consumand doar 25-40 kWh.

Vehiculele HEV obtin de obicei o economie de combustibil mai buna si au costuri mai mici cu combustibilul decat vehiculele conventionale similare. De exemplu, FuelEconomy.gov listeaza Toyota Corolla Hybrid 2021 la o estimare EPA a economiei de combustibil combinata oras si autostrada de 52 mile per galon (MPG), in timp ce estimarea pentru Corolla 2021 conventionala (cu patru cilindri, automat) este de 34 MPG. Utilizati instrumentul Gaseste o masina de pe FuelEconomy.gov pentru a compara evaluarile de economie de combustibil ale modelelor hibride si conventionale individuale.

Similar Posts