De ce tot mai mulți părinți preferă cărțile Montessori?

De ce tot mai mulți părinți preferă cărțile Montessori?

author
2 minutes, 38 seconds Read

Modalitățile de învățare interactivă se bucură de o popularitate tot mai mare în ultimul timp și pe bună dreptate. Informația se asimilează mult mai ușor prin jocuri sau activități practice și tocmai de aceea numeroase instituții educaționale încep să introducă în structura lor instrumente de studiu care se bazează pe aceste metode. Cărțile Montessori de pe edituradph.ro sunt un exemplu ideal în acest sens, dat fiind faptul că accentul este pus pe învățarea prin experimentare, lucru care îi fascinează pe copiii de toate vârstele, dezvoltând plăcerea de a afla lucruri noi.

Cărțile pun accent pe învățarea independentă și practică

Desigur că teoria este importantă pentru a afla despre fenomenele din spatele unor chestiuni concrete. Însă, oricât de mult am citi despre un anumit subiect, mai ușor vom înțelege cum și de ce se întâmplă ceva atunci când experimentăm pe cont propriu. Cărțile Montessori se bazează pe acest aspect și oferă ocazia să încerci, să greșești, să îmbunătățești un anumit lucru până ce ajungi să îl stăpânești.

Dezvoltă dragostea pentru învățare

Lucrurile care ni se impun nu ne plac, asta este cert. Din acest motiv te vei lovi de reticențe din partea copilului când îi vei spune că trebuie să își facă temele sau să învețe pe de rost un text. Metoda Montessori încearcă să elimine această față a procesului educațional și să o transforme într-o invitație la a descoperi mai mult și mai mult. Fiecare lecție este o nouă aventură pe care o va urma pas cu pas, în ritmul său, interesul fiindu-i păstrat constant activ. El are controlul asupra a ceea ce face și acest lucru va cântări mult în deschiderea pe care o va arăta către învățare.

De ce tot mai mulți părinți preferă cărțile Montessori?

Montessori acasă: Caietul meu de activități Montessori este un instrument perfect pentru ca cel mic să fie încurajat să parcurgă cele 80 de activități diferite care îi sunt prezentate. Totul se întâmplă ca un joc la care avansezi în nivele, ceea ce nu va mai face învățarea să pară un chin, ci o modalitate plăcută de a petrece timpul liber, singur sau alături de cei dragi.

Interacțiunea socială este îmbunătățită

Cu ajutorul acestor cărți cei mici vor putea mai mult ca niciodată să învețe împreună. Multe activități sunt gândite ca proiecte de echipă care, în final, vor cultiva abilitatea de colaborare, cooperare și înțelegere. Este ușor să legi prietenii când aveți un scop comun decât atunci când sunteți într-o competiție continuă spre a avea cele mai bune rezultate.

Editura DPH este locul din care poți achiziționa numeroase cărți care promovează metoda Montessori, astfel încât să îi poți oferi copilului tău, atât acasă, cât și la grădiniță sau la școală, un reper de învățare nou și interactiv care să îl pasioneze.

Similar Posts