“Lacrimi de bucurie”, această expresie nu a avut prea mult sens pentru un psiholog american. Astfel că, Oriana Aragon, de la Universitatea Yale, s-a hotărât să facă studii referitoare la acest fenomen. După aceste studii ea înţelege mult mai bine ceea ce se întâmplă cu emoţiile noastre în acele momente.
“Oamenii îşi regăsesc echilibrul în aceste expresii”, a declarat psiholoaga Aragon. Cercetarea a fost una amplă şi ulterior publicată în revista Psychological Science.
Există multe exemple pe care le putem da, în care oamenii răspund la o experiență pozitivă cu o emoție negativă.
Aragon și colegii ei de la Yale au descoperit că persoanele care exprimă reacții negative la știri pozitive au fost capabile să modereze emoțiile intense mult mai rapid.
Există, de asemenea, unele dovezi că sentimente negative puternice pot provoca expresii pozitive precum, apariţia unui râs nervos, atunci când oamenii se confruntă cu situații dificile sau înfricoșătoare sau un zambet fals atunci ca oamenii sunt tristi.
“Aceste descoperiri ne ajută cu înţelegerea modului în care oamenii își exprimă și îşi controlează emoţiile, legate de sănătatea mentală și fizică, calitatea relațiilor cu ceilalți și mai mult, cât de bine lucrează oamenii împreună”, a adăugat aceasta.