marți, august 9, 2022

De ce ne cade părul, și cum putem să oprim acest lucru

Date:

Share:

Nu este o plăcere să descoperi că după periat strângi de pe perie un pumn de păr. Pentru a stopa căderea părului este important să cunoaştem de ce se întâmpla acest fenomen.

Iată aici care sunt factorii care determină căderea părului:

1. Stresul este unul dintre principalele motive pentru care ne cade părul. Dacă nu te controlezi şi nu te relaxezi poţi ajunge chiar să cheleşti.

2. Tulburările hormonale datorită unei sarcini, menopauzei sau a menstruaţiei pot provoca unor persoane pierderea părului. Dacă căderea părului nu se opreşte după aceste perioade este indicat să consulţi un medic specialist dermatolog.

3. Dietele pentru pierderea greutății pot determina căderea părului datorită pierderii unor nutrienţi necesari organismului.

4. Anumite afecţiuni sau medicamente pot provoca căderea părului, motiv pentru care este important să citeşti cu atenţie prospectul medicamentelor şi de asemenea, să consulţi un medic specialist.  Anticoagulantele, anticoncepţionalele, medicamentele recomandate în tratamentul gutei, vitamina A în exces, chimioterapeuticele sunt medicamentele care pot duce la pierderea părului.  

Din fericire există câteva remedii care te pot ajuta să diminuezi sau chiar să stopezi căderea părului.

Iată aici câteva dintre aceste remedii:   Întăreşte părul consumând un preparat obţinut din banane, miere, iaurt şi lapte degresat.

Vitamina B6 este foarte importantă pentru părul tău. Încearcă să consumi alimente cu un conţinut mare din această vitamină, iar dacă organismul tău nu asimilează poţi apela şi la suplimente nutritive.

Atunci când te speli pe cap, masează foarte bine pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui.

Scăpa de oboseală, încearcă să te odihneşti cât mai mult.

Poţi folosi diferite alimente excelente pentru păr precum: ardei iute, usturoi, ulei de nucă, ulei de porumb, ulei de măsline sau gălbenuş de ou.

Cele mai citite

Top 3 Cea Mai Buna Oja Semipermanenta Pentru o Manichiura Impresionanta

Care Este Cea Mai Buna Oja Semipermanenta? Iata Mai Jos Topul Nostru Vrei sa iti faci o manichiura semipermanenta dar inca nu esti foarte familiarizata...

Cea mai buna freza de unghii electrica

Cea mai buna freza de unghii electrica Unghiile tehnice sunt din ce in ce mai cautate, datorita avantajelor pe care acestea le ofera, motiv pentru...

Top 5 cele mai bune carucioare 2 in 1

Daca ai ajuns la momentul in care trebuie sa te decizi care este cel mai bun model de carucioare copii, daca ar trebui sa...

Cum gasesc cel mai bun semineu electric cu sunet?

Semineele electrice au cucerit clientii de multi ani. Daca la inceput tehnologia era destul de incerta si nu se puteau obtine rezultate eficiente, iata...

Cum sa te protejezi de Coronavirus – Sfaturi Utile in Situatie de Criza

Ghid util ​ Noul Coronavirus a cauzat mii de decese la nivel mondial si continua sa se raspandeasca in ciuda eforturilor cadrelor medicale si a oamenilor...
spot_img