De ce gradinita este importanta pentru copii

De ce gradinita este importanta pentru copii

author
4 minutes, 39 seconds Read

Gradinita este o perioada foarte interesanta atat pentru parinti, cat si pentru copii. Reprezinta o etapa importanta in dezvoltare pe masura ce copilul dumneavoastra trece de la o varsta in care descopera cele mai elementare lucruri la unul de varsta scolara. In plus, este primul pas important in educatia lor formala. De fapt, cunostintele si abilitatile pe care copilul dumneavoastra le invata la gradinita ii vor servi bine inclusiv mai tarziu in viata. Prin urmare, este important sa gasiti gradinita potrivita pentru a-l pregati pentru succesul academic, emotional si social in viitor.

Pentru a fi mai usor, am creat acest ghid pentru parinti, ajutandu-va sa intelegeti exact ce va experimenta copilul dumneavoastra intr-o clasa de gradinita la Teddybar si ce ar trebui sa cautati, astfel incat nevoile educationale unice ale copilului dumneavoastra sa fie satisfacute. Vedeti mai multe pe www.teddybar.ro.

Ce este gradinita?

Gradinita este un program de educatie timpurie, unde totul se afla sub supraveghera unui educator calificat. Este perioada dinainte ca copiii sa inceapa scoala primara. Pentru a se asigura ca toti copiii au acces la un program de gradinita de inalta calitate, in ziua de azi exista un numar cat mai mare de gradinite. Exista gradinite de stat, cat si particulare.

Cadrul de invatare pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 0 si 5 ani, este creat in asa fel incat toate programele de gradinita din intreaga tara sa poata oferi tuturor o educatie timpurie consecventa si de inalta calitate.

Cadrul este conceput special pentru a ajuta educatorii sa planifice, sa implementeze si sa evalueze curriculum-ul in cadrul programelor lor de gradinita, cu scopul final de a-i face pe toti copiii sa devina elevi de succes, indivizi increzatori si creativi si cetateni activi si informati.

Exista 5 rezultate vizibile ale invatarii la gradinita:

-Copiii au un puternic simt al identitatii;

-Copiii sunt conectati si contribuie la lumea lor;

-Copiii au un sentiment puternic de bunastare;

-Copiii sunt increzatori si implicati;

-Copiii sunt comunicatori eficienti.

Puteti gasi programe de gradinita independente, de cea mai buna calitate, precum programul de la Teddybar. Prin urmare, cea mai buna practica este sa vizitati gradinitele din zona, sa puneti intrebari si sa gasiti cea mai potrivita optiune pentru cel mic.

De ce ar trebui sa va trimiteti copilul la gradinita

Cercetarile arata ca o educatie timpurie de inalta calitate ofera multe beneficii pe termen lung pentru copii. Unele dintre aceste beneficii pe termen lung includ:

-Pregatire academica pentru clase superioare;

-Pregatire sociala si emotionala;

-Dezvoltarea abilitatilor de comunicare, limbaj si calcul;

-Incurajarea entuziasmului pentru invatarea pe tot parcursul vietii.

Programele de gradinita incurajeaza, de asemenea, copiii sa gandeasca, sa creeze si sa exploreze intr-un mediu sigur, bazat pe joaca, care ii ajuta sa-si dezvolte increderea si sa devina mai independenti. Gradinita este accesibila tuturor copiilor din Romania. Deci, un alt mare beneficiu al inscrierii copilului la gradinita este ca va invata sa se joace, sa impartaseasca, sa coopereze, sa negocieze si sa isi va insusi cunostinte, abilitati si medii diferite de ale lor.

In cele din urma, multi parinti apreciaza capacitatea de a se intoarce la munca sau de a se concentra pe alte sarcini casnice in timp ce copiii lor sunt la gradinita, invata, cresc si se joaca in siguranta.

Ce va invata copilul la gradinita

Programele de gradinita sunt concepute pentru a construi un viitor solit pe baza cunostintelor si abilitatilor pe care le-ati insuflat deja copilului dvs. Acasa. Si in timp ce programele variaza de la gradinita la gradinita, copilul vostru va invata multe noi abilitati academice, emotionale si sociale in timp ce participa la un program de gradinita care ii va fi de folos in viitor.

Unele dintre numeroasele activitati pe care copilul dumneavoastra le va intalni la gradinita includ: identificarea formelor, taiere, lipirea, identificarea culorilor, desen, pictura, colorare, citit, scris, ascultare, sport, muzica etc.

Si la Teddybar, totul este despre invatarea bazata pe joc. Invatarea bazata pe joaca il ajuta pe copilul dumneavoastra sa dezvolte abilitati motorii fine, abilitati de comunicare, gandire critica si abilitati de rezolvare a problemelor. In plus, ii ajuta pe copii sa se adapteze la creativitatea lor naturala si ii incurajeaza sa exploreze lumea din jurul lor.

De ce programele de gradinita de la Teddybar sa fie atat de unice?

La Teddybar, copiii sunt actorii principali. Cei de aici se concentreaza pe calatoria individuala a fiecarui copil, asigurandu-se ca pot deveni elevi capabili, cu curiozitate si sete de a descoperi idei noi care sa-i ajute sa dezvolte abilitatile de care au nevoie pentru a se dezvolta intr-o lume in schimbare rapida.

Hranesc dorinta naturala a copiilor de a invata prin curriculum-ul bine pus la punct, bazat pe joaca, c pe gandirea si cercetarea timpurie contemporana. De asemenea, totul se concentreaza pe respect, responsabilitate si comunitate pe care le aduc la viata prin explorare, descoperire si joaca.

Alegerea gradinitei potrivite pentru copilul vostru nu trebuie sa fie un proces coplesitor sau stresant. Cheia este sa incepeti devreme, deoarece multe gradinite din Romania vor fi rapid ocupate.

Asigurati-va ca faceti o programare si vizitati o gradinita din zona dvs., puneti o multime de intrebari, impartasiti informatii detaliate despre copilul dvs. si obtineti o idee generala atat pentru program, cat si pentru educatori

La sosire, acordati atentie modului in care va simtiti bineveniti. Aruncati o privire in jur si stabiliti daca spatiul este proiectat bine pentru stimulare, creativitate si explorare. Observati modul in care profesorii si personalul se implica atat cu dvs., cat si cu copilul dvs. Si nu uitati ca alegerea unei gradinite pentru copilul dumneavoastra ar trebui sa fie o experienta distractiva si placuta pentru intreaga familie.

Similar Posts