duminică, mai 29, 2022

De ce este bine să mâncăm vișine? Iată care sunt beneficiile lor

Date:

Share:

Cu toţii ştim gustul dulce-acrişor ale vişinelor. Un gust care îţi răsfaţă papilele gustative, răcorindu-te în timpul verii. În acelaşi timp, aceste fructe sunt extrem de benefice pentru sănătatea organismului nostru.

5903186

Delicioasele fructe sunt bogate în vitamine şi conţin substanţe nutritive excelente pentru un organism plin de energie. Cu ajutorul vişinelor se pot face diverse preparate de care nu te mai poţi sătura, însă cele mai multe beneficii sunt aduse de către vişinele naturale.

Specialiştii încadrează vişinele în categoria “superfructelor”, deoarece ele pot reduce riscul de diabet de tip 2.

Vişinele conţin: apă 88,6 %, zaharuri, acizi, pectine, proteine, celuloză, tanini, săruri minerale (potasiu, fier, fosfor, calciu, magneziu, cupru, zinc) vitamine (A, B1, B2, B9, C, E, PP etc.) și caroten. Putere energetică a vișinelor este de 64 kcal/100 g.

Acestea oferă organismului tău următoarele beneficii:

Îmbunătăţesc circulaţia sângelui
În cazul în care ai probleme cardiovasculare sau varice consumul regulat de vişine într-o cantitate moderată poate îmbunătăţii circulaţia sângelui. În urma consumării acestor fructe, grăsimile din ficat nu se mai acumulează.

Bogate în minerale
Vişinele conţin cupru, fosfor şi zinc. Cu ajutorul lor se pot trata anemiile datorită bogăţiei de elemente pe care le conţin. Dacă ar fi să le comparăm cu cireşele, acestea sunt mai acide, însă vişinele au un conţinut mult mai scăzut de zaharuri, astfel fiind mai potrivite pentru organismul nostru. Cu ajutorul lor se ard caloriile fiind recomandate în cadrul diverselor diete pentru slăbit.

Bogate în antioxidanţi
Culoarea vişinelor este dată de către o substanţă numită antocianid. Această substanţă este recunoscută pentru proprietăţile ei antioxidante, acţionând ca o barieră ce protejează corpul şi nu permit ca vasele sangvine să fie blocate de cheaguri de sânge.

Întăresc sistemul imunitar
Eşti predispus la boli precum răceala şi gripa? Atunci ai nevoie, cu siguranţă, de alimente care să te ajute la întărirea sistemului imunitar. Vişinele măresc rezistenţa organismului tău datorită multitudinii de vitamine conţinute.

Efect laxativ
Ai probleme cu digestia? Vişinele te pot ajuta să tratezi forme uşoare de constipaţie având un efect laxativ. Acidul uric din sânge va scădea astfel că aduce un efect benefic pentru rinichi.

Combate stresul
Previn efectele stresului la nivel celular. De aceea, sunt recomandate în afecţiuni inflamatorii, însoţite de durere precum artrită, gută, dureri musculare, dureri de spate, dar şi diabet, boli vasculare şi neurovegetative.

Cele mai citite

Top 3 Cea Mai Buna Oja Semipermanenta Pentru o Manichiura Impresionanta

Care Este Cea Mai Buna Oja Semipermanenta? Iata Mai Jos Topul Nostru Vrei sa iti faci o manichiura semipermanenta dar inca nu esti foarte familiarizata...

Cea mai buna freza de unghii electrica

Cea mai buna freza de unghii electrica Unghiile tehnice sunt din ce in ce mai cautate, datorita avantajelor pe care acestea le ofera, motiv pentru...

Top 5 cele mai bune carucioare 2 in 1

Daca ai ajuns la momentul in care trebuie sa te decizi care este cel mai bun model de carucioare copii, daca ar trebui sa...

Cum gasesc cel mai bun semineu electric cu sunet?

Semineele electrice au cucerit clientii de multi ani. Daca la inceput tehnologia era destul de incerta si nu se puteau obtine rezultate eficiente, iata...

Cum sa te protejezi de Coronavirus – Sfaturi Utile in Situatie de Criza

Ghid util ​ Noul Coronavirus a cauzat mii de decese la nivel mondial si continua sa se raspandeasca in ciuda eforturilor cadrelor medicale si a oamenilor...
spot_img