Bebelusul tau creste in fiecare zi. Are el insa nevoie de jucarii pentru a-si continua dezvoltarea? A avea un nou-nascut inseamna o rutina zilnica de hranire, schimbarea scutecelor si somn. Pe masura ce incepe sa se adapteze cu lumea din jurul sau, acesta isi va exprima curiozitatea. Acesta este momentul in care a avea jucarii pentru stimulare poate fi parte integranta a dezvoltarii lor. Acest ghid te ajuta sa intelegi cand sa oferi jucarii bebelusului si ce sa oferi. Noi iti recomandam jucarii bebelusi Piciolino si vei vedea de ce.
Cand incep copiii sa se joace cu jucariile?
Pe masura ce nou-nascutul tau creste, el va incepe incet sa observe lumea din jurul sau. In prima luna, va putea vedea doar aproximativ la 20-30 cm distanta. S-ar putea sa observi ca incepe sa urmareasca miscarile sau fetele pe masura ce devine mai perceptiv. Cu aceasta constientizare imbunatatita, el va dezvolta un alt reflex: sa prinda in manuta. Acesta este momentul in care va ajunge la par, fete sau orice altceva. Si daca apuca, mult noroc in incercarea de a scapa.
Odata cu dezvoltarea lenta a vederii, bebelusii isi dezvolta auzul in aceasta perioada. Pe masura ce bebelusul tau se familiarizeaza cu vocea ta, il vei vedea ca raspunde mai mult atunci cand vorbesti. Aceasta este o alta oportunitate in care jucariile pot ajuta la dezvoltarea sa.
Jucarii pentru 0 pana la 1 luna
Pentru nou-nascutii pana la copiii de 1 luna, iata cateva dintre cele mai bune optiuni:
-Ofera-le jucarii precum inele mari sau zdranganitoare, astfel incat sa le poata strange in maini si sa faca zgomot.
-Jucariile umplute cu culori stralucitoare care ii permit sa se familiarizeze cu mediul si sa exploreze diferite texturi.
-Jucariile care scot sunete ce il ajuta sa invete sunete diferite.
Jucarii pentru 2 pana la 3 luni
Copilul tau incepe sa interactioneze mai mult cu lumea din jurul lui. Iata cateva jucarii care il pot ajuta sa dezvolte mai multe abilitati interactive:
-Un centru de joaca pentru copii contine jucarii suspendate care cu siguranta vor atrage atentia copilului tau. Exista chiar si unele centre de joaca pentru bebelusi care contin elemente muzicale, oferind experiente multiple.
-Cuburi moi, jucariile squishy, animalele de plus speciale, zdranganele si dispozitivele de dentitie sunt articole perfecte pe care sa le apuce.
-O patura il va ajuta sa se linisteasca si sa se simta confortabil.
-Cartile din panza ajuta copilul sa exploreze imagini noi si culori diferite.
Jucarii pentru 6 luni pana la 1 an
Copilul tau a devenit un maestru al interactiunii, asa ca recompenseaza-l cu urmatoarele tipuri de jucarii:
-Oglinzile pentru copii sunt, de asemenea, perfecte, deoarece copilul tau vrea sa se studieze singur.
-Instrumente de invatare, cum ar fi o carte cu sunete.
-Centrele de activitate care ii ajuta sa interactioneze cu o varietate de jucarii diferite.
-Cuburi mari care se pot prinde unele de altele.
-Jucariile mari de baie preocupa un bebelus agitat.
-Jucariile unice, cum ar fi primele chei ale bebelusului, ajuta la coordonarea mainilor si a ochilor.
Ce au de spus expertii in dezvoltare
Bebelusii au nevoie de jucarii? Expertii spun ca da. Dar ce varsta este cea mai potrivita pentru a le oferi jucarii? Bebelusii au nevoie de jucarii incepand cu varsta de aproximativ 1 luna. Cand dintii incep sa creasca, sau cand incep sa exploreze obiecte pe masura ce cresc, este inteligent sa aiba la indemana optiuni sigure care sa le stimuleze dezvoltarea.
Intre timp, cum ajuta jucariile in dezvoltarea copilului? Bebelusii descopera lumea prin joaca. Pe langa introducerea texturilor, imaginilor, conceptelor si sunetelor, joaca este, de asemenea, un moment in care interactioneaza cu parintele, aude cuvinte si dezvolta conexiuni sociale.
Si cand vine vorba de alegerea celor mai potrivite jucarii, exista un echilibru bun intre cadouri si ceea ce ii place bebelusului tau.
Sfaturi despre jucarii de retinut
Cand cumperi jucarii pentru copilul tau, iata cateva considerente de luat in calcul:
Evita jucariile cu margini ascutite. Bebelusilor le place sa isi treaca degetele peste jucarii pentru a explora texturi si ar putea incerca sa le puna in gura. Prin urmare, alege jucarii mai moi si mai mari, reducand probabilitatea ca micutul tau sa fie ranit.
Foloseste-ti imaginatia cand te joci cu el cu jucariile. Ii permite copilului tau sa interactioneze cu tine si cu ele. Cel mai important, vei ajuta bebelusul sa invete sunetele in timp ce isi dezvolta abilitatile sociale si emotionale.
Echilibreaza utilizarea jucariilor electronice. Ele pot ajuta la dezvoltarea unui copil, dar nu sunt nici pe departe la fel de eficiente ca tine. A avea acea interactiune umana este esentiala pentru dezvoltarea copilului tau.
Faptul ca bebelusul tau doreste si trebuie sa se joace cu jucarii este esential pentru dezvoltarea sa. Poti incepe sa ii oferi jucarii inca din prima luna, pe masura ce copilul devine adaptat la lumea din jurul lui. In timp, interactiunea cu jucariile ajuta copilul sa invete si sa dezvolte abilitati sociale, de rezolvare a problemelor si emotionale. Este chiar mai bine atunci cand iti folosesti imaginatia in timp ce te joci, deoarece copilul tau poate percepe sunete, emotii, limbajul corpului si alte indicii. De la o varsta frageda, jucariile vor fi o parte esentiala a interactiunii cu lumea din sur si a ajuta la dezvoltarea copilului tau. Asadar, daca ai un bebe, acorda atentie jucariilor. Intra pe site-ul magazinului Piciolino si alege cele mai potrivite și amuzante jucarii pentru micutul tau. Vei vedea cum se dezvolta si cum este fericit.