De ce atacă taurii când văd culoarea rosie a toreadorilor

De ce atacă taurii când văd culoarea rosie a toreadorilor

author
0 minutes, 59 seconds Read

Coridele, în Spania sunt considerate un produs al artei pure, ce demonstrează victoria omului asupra unui animal puternic, poate cel mai puternic. În acest sport totul contează: conduita, forţa şi cum se încheie această bătălie.

De ce atacă taurii când văd culoarea rosie a toreadorilor

În toate bătăliile toreadorii şi matadorii nu sunt lipsiţi de materialul roşu pe care îl folosesc în enervarea taurilor.

Însă ce efect are această culoare în faţa taurilor? Răspunsul este că nici una dintre rasele de vaci, inclusiv taurii nu disting culoarea roşie, deci nu culoarea îi înfurie, ci mişcările omului. Aceste mişcări fac ca taurii să devină confuzi şi ulterior iritaţi.

Au fost realizate numeroase experimente cu privire la acest aspect. În cel mai recent experiment cercetătorii au pus în arenă trei oameni: unul îmbrăcat în roşu unu în alb iar celălalt în albastru.

Omul îmbrăcat în roşu a stat nemişcat în timp ce, celelalte două persoane s-au mişcat continuu. Taurul a ignorat omul îmbrăcat în roşu. De fiecare dată toreadorii folosesc capa roşie pentru a ascunde sângele vărsat de taurul înjunghiat.

Sursa: Descopera

Similar Posts