De ce apa de nucă de cocos ar putea înlocui băuturile sportivilor

author
1 minute, 51 seconds Read

Apa de nucă de cocos a invadat rafturile magazinelor alimentare în ultimii ani iar consumatorii sunt din ce in ce mai multi. Băutura vine din laptele de cocos, verde, și este bogat în potasiu și antioxidanți.

8898095

In comparație cu sifonul sau alte băuturi sportive, apa de nuca de cocos are un nivel relativ scăzut de calorii și zahăr. Cu toate acestea, produsul nu ar trebui să înlocuiască apa ca principală sursă de hidratare, potrivit experților.

Expertii subliniază faptul că apa băuta regulat, ar trebui să fie în continuare principala sursă de hidratare și cel mai bine este ca apa de nucă de cocos sa fie o opțiune suplimentară de băutură.

Studiile anterioare au aratat ca o portie de 12 de grame de apă de nucă de cocos are mai mult potasiu decât o banană. Aceasta are, de asemenea, mult mai mult potasiu decât băuturile sportive.

Potasiul ajuta la eliminarea crampelor musculare care pot urma dupa programe de antrenament intensiv. Însă, în cazul în care un antrenament implică un exercițiu intens, care produce o mulțime de transpirație, o băutură pentru sportivi ar putea fi o alternativă mai bună decât apa de nucă de cocos, deoarece va umple mai eficient electroliți, asta pentru că apa de nucă de cocos nu poate fi o sursă suficientă de sodiu.

Față de ale băuturi această apă nu conține multe calorii și nici zahăr ceea ce nu o face un pericol pentru îngrășare.

Apa de nucă de cocos nu este absolut necesară pentru sănătate, însă electroliții băuturii pot să fie benefici, de exemplu, într-o zi fierbinte de vară.

Mult timp sucul nucilor de cocos a fost o sursă importantă de lichide în sud-estul Asiei. De asemenea în regiunile tropicale este un remediu pentru diaree fiind oferit pacienților care pierdeau lichide din tractul gastro-intestinal.

Beneficiile apei de nucă de cocos:

• Crește performanțele sportive • Energizează organismul • Ajută la pierderea în greutate • Menține sănătatea inimii • Reduce stresul • Menține sănătatea pielii, părului și a unghiilor • Crește acuitatea mentală

• Elimină pietrele de la rinichi

Similar Posts