Dacă vrei să slăbeşti trebuie să scapi de aceste alimente din frigider

author
3 minutes, 14 seconds Read

Dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, pe lângă sport trebuie să adopţi şi un stil de viaţa sănătos. Aşa că renunţă la acele alimente care îţi fac rău pentru a nu fi pusă în situaţia de a avea tentații culinare într-un moment de slăbiciune.

Iată ce trebuie să arunci din frigider dacă vrei să slăbeşti.

Iaurt cu fructe, budinci, creme şi orez cu lapte cu tot felul de sosuri dulci
Poate că au un gust delicios, însă gândeşte-te cât zahăr conţin. Înlocuieşte-le cu iaurt simplu, în care să adaugi fructe proaspete şi nuci. Vei avea mai multe fibre, mai multe substanţe nutritive şi mult mai puţin zahăr în organism. Însă, nu consuma iaurt fără pic de grăsime, pentru că ţi se va face foame la scurt timp. Cel mai indicat ar fi iaurtul grecesc cu 2% grăsime.


Ketchupul
Deşi pare inofensiv, nu este deloc. Citeşte eticheta şi te vei îngrozi de câte calorii, zahăr şi sare conţine un astfel de produs. Fă-ţi în schimb un sos de roşii natural, în care să adaugi condimente şi ierburi ce dau un gust desăvârşit.

Maioneza
Este una din produsele care trebuie înlăturate din frigider când vrei să ţii o dietă. În schimb, poţi consuma muştar Dijon, care are de aproape 10 ori mai puţine calorii decât maioneza obişnuită.


Cream-ere pentru cafea aromate
Dau un gust bun cafelei, dar sunt bombe cu ceas pentru silueta ta! Sunt bogate în zahăr, îndulcitori artificiali, sirop de porumb, ulei de soia şi alţi conservanţi, arome şi aditivi care nu sunt deloc benefici, nici pentru siluetă, nici pentru sănătate. Foloseşte în schimb lapte simplu!


Sucuri carbogazoase
Aceste băuturi oferă organismului calorii goale, adică zero substanţe nutritive, însă sunt un pericol maxim pentru silueta ta. Încearcă să bei apa cu lămâie, îndulcită cu puţină miere!Cârnaţi, crenvurşti, şuncă sau cu alte cuvinte carne procesată!
Aceste alimente sunt foarte periculoase datorită compoziţiei lor prezentând un risc major pentru sănătate. În plus, ele te expun unui risc crescut de cancer de stomac ori de colon. Carnea la grătar, la cuptor sau la aburi e cea mai bună variantă!


Îngheţata exclusivistă
Un gust divin şi o „bogăţie” de grăsimi şi zahăr. Încearcă iaurtul îngheţat sau sortimentele de îngheţată cu mai puţin zahăr şi grăsimi.


Dressingurile de salată Par inofensive, dar nu te lăsa păcălită. Astfel de sosuri abundă în grăsimi, iar dacă producătorul are „inspiraţia” să adauge pe ambalaj mesajul „conţinut redus de grăsimi”, verifică lista de îndulcitori folosiţi. Vei avea o surpriză… neplăcută!

Încearcă în schimb un dressing făcut de tine din ulei de măsline, sare de mare şi o „pişcătură” de oţet!

Murături din comerţ Evită-le! De regulă au cantităţi impresionante de sare, chiar şi de zahăr. De ce să nu consumi castraveţii în stare proaspătă?! Sunt bogaţi în apă şi antioxidanţi, deci ideali în cură de slăbire! 


Pizza congelată

Nu uitaţi că tentaţia unei pizza vine „la pachet” cu aproape 2000 de calorii, 30 de grame de grăsimi săturate şi 5000 de miligrame de sare.

Berea
E bună, dacă e consumată cu moderaţie, adică una pe zi! Dar dacă ai un obicei din a bea zilnic cel puţin 6 beri, să nu te mire că ai burtă, fie că eşti bărbat sau femeie. Alcoolul înseamnă calorii lichide, dar şi mari probleme de sănătate, mai ales la nivelul ficatului.


Similar Posts