Cum te poți salva dacă te lovește un fulger

author
1 minute, 17 seconds Read

Fulgerul este un arc luminos rezultat în urma unui proces de descărcare electrică (trăsnet) cauzat de o diferență de potențial electrostatic. Acest fenomen meteorologic are loc în natură între nori încărcați cu sarcini electrice diferite sau între nor și pământ.

În afara vânătorilor de fulgere, care au dezvoltat o anumită pasiune pentru acestea, dorind să le fotografieze, nu cred că este pe lumea asta vreo persoană căreia să-i placă atunci când fulgeră și trăznește.

Mai ales atunci când ești într-un loc deschis, existând pericolul să fii lovit de fulger.

Totuși este bine să știi cam cum ar trebui să reacționezi într-o astfel de situație, și mai ales cum să-ți salvezi pielea.

Trebuie să eviți să stai sub obiecte înalte. Niciodată nu te ascunde sub un copac, acesta fiind înalt există șansa să fie lovit primul de fulger.

Dacă simţiţi că părul vi se ridică în cap sau aveţi senzaţia de furnicături pe piele trebuie să fiți atenți, se apropie un fulger.

Poziția pe care trebuie să o adopți este cea ghemuită, stând pe vârful degetelor, cu călcâiele ridicate și unite, astfel încât fulgerul să intre printr-un picior şi să iasă în sol prin alt picior, fără să afecteze restul corpului.

De asemenea trebuie să-ți acoperi urechile cu mâinile pentru a-ți proteja timpanul de intesitatea zgomotului produs.

Similar Posts