Cum se pot proteja copacii din orase?

Cum se pot proteja copacii din orase?

author
1 minute, 53 seconds Read

Copacii din orase sunt oxigenul intregii comunitati. Daca acestia sunt sanatosi, oamenii care locuiesc in oras sunt sanatosi si fericiti. Din pacate, aglomeratia urbana, folosirea automobilelor poluante si industrializarea foarte puternica duc la imbolnavirea copacilor si la o calitate mai slaba a aerului. Ceea ce putem face este sa incercam sa protejam cat mai mult fiecare arbore si sa ii oferim toti nutrientii de care are nevoie pentru a supravietui si pentru a creste.

Exista o multime de modalitati prin care copacii pot fi protejati:

  • prin toaletare ocazionala;
  • prin protejarea radacinilor impotriva masinilor, a altor vehicule si a eventualilor vandali;
  • prin tratament impotriva daunatorilor.

Toate aceste actiuni pot fi facute de catre administratorii urbani in moduri cat se poate de simple. Toaletarea si tratamentul impotriva daunatorilor pot fi facute anual sau de doua ori pe an, de catre angajatii primariilor iar protejarea radacinilor se poate face prin instalarea unor gratare pentru copaci.

De ce gratare pentru copaci?

Pentru ca un gratar poate sa fie instalat in jurul copacului, lasandu-i spatiu prin care sa aiba acces la razele solare si tinandu-l departe de pavaj sau de vandali. Gratarele pentru copaci sunt construite, cel mai adesea, din gratare industriale din otel si pot bifa mai multe avantaje:

  • protejeaza arborele;
  • pot asigura o mai buna drenare a apelor, in urma ploilor intense;
  • sunt un obstacol impotriva furtului si impotriva vandalizarii;
  • pot fi un accesoriu estetic excelent. Daca sunt bine alese, aceste gratare se pot integra foarte bine in ambientul estetic urban, facand tot tabloul sa arate mai bine.

Asco Industrial Gratings – unul dintre cei mai buni producatori de gratare pentru copaci

Administratorii urbani care doresc sa achizitioneze gratare pentru copaci de cea mai buna calitate pot apela la Asco Industrial Gratings. Construite din otel galvanizat, gratarele produse de acestia se adapteaza la dimensiunile copacului, sunt rezistente la foarte multi factori externi (ploi, ninsori, vanturi, temperaturi extreme, etc) si arata bine. Constructie fiecarui produs in parte este facuta cu responsabilitate, respectandu-se absolut toate criteriile de calitate impuse de legislatie.

Pe langa gratare pentru copaci, cei de la Asco Industrial Gratings produc o multime de alte piese din gratare din otel, precum mobilierul stradal, scari, garduri si o multime de alte produse ce pot face viata urbana sa fie mult mai placuta.

Similar Posts