Cum să scapi de acnee cu ajutorul unui remediu natural preparat în casă

Cum să scapi de acnee cu ajutorul unui remediu natural preparat în casă

author
2 minutes, 8 seconds Read

Acest remediu natural îţi oferă posibilitatea de a scăpa de acnee fără a fi nevoit să foloseşti creme şi medicamente costisitoare.

Oamenii de ştiinţă spun că au găsit cel mai bun leac pentru coşuri, acnee şi pentru umflăturile roşii. În plus este complet natural, îl poţi cultiva în grădina ta şi este gratuit.

Un grup de cercetători de la Leeds Metropolitan University au descoperit că cimbrul este benefic pentru tratarea acneei.

Cercetătorii au testat cum acţionează cimbrul asupra afecţiunilor pielii. Bacteriile care provocă inflamaţii ale porilor și care produc ulterior acneea, au fost distruse în doar cinci minute după ce a fost aplicat cimbru.

Cimbru are un efect antibacterian mai puternic decât peroxidul de benzoil, o parte integrantă a preparatelor medicamentoase împotriva acneei.

Pentru a avea un efect vindecător trebuie să se obţină o tinctură din cimbru. Acest proces atrage compușii activi din plantă, motiv pentru care devine cel mai bun remediu pentru acnee.

Iată aici reţea de tinctură de cimbru

Cimbrul va începe să înflorească pe la mijlocul lunii iunie şi rămâne înflorit până la mijlocul lunii iulie. În această perioadă culege un pumn sau două de ramuri cu flori de cimbru. Pentru prepararea tincturii ai nevoie şi de coniac obţinut din cereale sau din fructe, a cărui conţinut de alcool să fie între 38 şi 40%.

Alege florile de cimbru, spală-le şi pune-le într-un borcan. Peste adaugă alcoolul şi agită bine. Lasă borcanul în lumina directă a soarelui sau în apropierea unei surse de căldură timp de 14 zile. Strecoară lichidul şi foloseşte-l pentru curăţarea feţei.

La fel de bine poţi utiliza şi ceai de cimbru. Experții spun că ceaiul de cimbru nu ar trebui să fie gătit într-un recipient deschis, deoarece această plantă conține un medicament volatili care se pierde repede.

Pentru a prepara acest ceai, pune o lingură de cimbru uscat în doi litri de apă fiartă, acoperă vasul şi adaugă după jumătate de oră şi tulpina.

Academicianul Jovan Tucakov spune în cartea “Vindecarea cu plante”, că trebuie respectate unele norme de recoltare, uscare și depozitare.

El subliniază faptul că ar trebui ca cimbru să fie cules în jurul prânzului, atunci când nu există rouă, iar temperaturile sunt mai ridicate.

Cimbrul trebuie tăiat cu ajutorul unui cuţit sau a unei foarfece şi se păstrează cel mai bine într-un bol de plastic şi nu în pungi de carton.

Similar Posts