Cum să îţi deschizi culoarea părului în mod natural. Iată câteva reţete pe care poţi să le încerci acasă!

Cum să îţi deschizi culoarea părului în mod natural. Iată câteva reţete pe care poţi să le încerci acasă!

author
2 minutes, 49 seconds Read

Toată lumea vrea să aibă un păr mai deschis vara, iar pentru aceasta se apelează la saloane unde pe lângă faptul că părul este decolorat, ceea ce de multe ori are a acţiune nocivă asupra lui, costa şi destul de mult. Cum să îţi deschizi culoarea părului în mod natural. Iată câteva reţete pe care poţi să le încerci acasă!

Photo credit: Leandro Queiroz via Foter.com / CC BY-NC-SA

Iată însă că există şi alte modalităţi, mult mai sănătoase şi mai puţin costisitoare, de a-ţi deschide culoarea părului chiar la tine acasă.

Alege una dintre metodele prezentate mai jos şi bucură-te de culoarea părului tău pentru mult timp.

Miere şi oţet
Mierea este un ingredient de ajutor când vine vorba de deschiderea culorii părului, iar uleiul de măsline din această reţetă va împiedica uscarea părului. Pentru această mască ai nevoie de:

2 ceşti de oţet distilat; 1 ceaşcă de miere; 1 lingura de ulei de măsline extra virgin;

1 lingura de nucșoară sau scorțișoară – oricare dintre ele este bună

Toate ingredientele se amesteca împreună și apoi se aplică pe părul umed. Puteţi să folosiţi o perie sau un pieptene pentru o distribuire uniformă a acestor ingrediente. După ce ați aplicat amestecul, trebuie doar să înfășurați părul în folie de plastic sau puteţi folosi o cască de dus.

Amestecul se lăsă pe cap toată noaptea şi se spală dimineaţa. Acest amestec funcţionează pentru că mierea are o mică urmă de peroxid de hidrogen, care este un agent de iluminare, iar scorţişoara împreuna cu uleiului de măsline stimulează efectul de iluminare.

Ceaiul de muşeţel Ceaiul de muşeţel este cunoscut pentru proprietăţile sale de deschidere a culorii părului, păstrându-l totodată neted și sănătos. Aveți nevoie de: 1 plic de ceai sau flori de ceai, acestea din urmă sunt recomandate pentru că au o putere mai mare, găsindu-se la toate magazinele naturiste

apă caldă

Pur şi simplu fierbe apa şi infuzează punga de ceai sau florile de muşeţel timp de aproximativ 10 minute. Odată ceaiul răcit, trebuie doar să clătiți părul cu această apă și să lăsaţi apa cu ceai pe păr timp de aproximativ 15 minute. Puteţi să repetaţi operaţiunea pentru rezultate maxime de 2 sau de 3 ori înainte de şamponare sau de clătire.

Scorțișoara Scorțișoara este un bun agent de deschidere a culorii părului având şi un miros frumos. Aveţi nevoie de: Praf de scorțișoară

Balsam de păr

Se adaugă scorțișoară pudră la o mână mică de balsam și apoi se întinde uniform pe păr de sus în jos, folosind un pieptene pentru repartizarea uniformă a amestecului. Prindeţi părul într-un coc şi apoi înveliţi-l într-o cască de dus. Amestecul se lasă peste noapte, apoi se clătește cu șampon.

Lămâia
Se amesteca o ceașcă de apă cu aproximativ 2 linguri de suc de lămâie și se aplică pe păr. Părul se usucă apoi în lumina soarelui. Acesta este un alt mod natural care te ajuta să deschizi culoarea părului, însă pentru a obţine rezultate trebuie să îl foloseşti de mai multe ori.

Similar Posts