Cum sa iti decorezi peretii din dormitor?

Cum sa iti decorezi peretii din dormitor?

author
2 minutes, 36 seconds Read

Nu stii ce decor sa alegi pentru peretele dormitorului? Picturile nu dau gres niciodata. Am adunat propuneri astfel incat sa te poti inspira si sa iti faci o idee despre ce poti alege pentru peretii dormitorului tau.

Indraznesti sa-ti personalizezi dormitorul de unul singur?

In dormitor peretele cu imagini este de obicei cel unde se aseaza capul. Si acest lucru nu este intamplator, deoarece peretele este cel care incadreaza patul si este, de obicei, cel principal al acestei camere. Asta inseamna ca nu putem pune picturi sau imagini decorative pe alti pereti ai dormitorului? Deloc! In galeria noastra veti gasi propuneri care va pot inspira sa va faceti o idee. Poti vedea aici mai multe tablouri canvas din care sa il alegeti pe cel potrivit.

Tablouri pe raft – o optiune actuala si foarte practica

Plasarea picturilor pe un raft in loc sa le agati pe perete este o optiune care castiga din ce in ce mai multi adepti pentru avantajele sale. Pe de o parte, eviti sa gauresti peretele de mai multe ori, il gauresti doar cat sa pui raftul si atat. Si, in plus, iti ofera mult mai mult loc de joc al ideilor, deoarece poti schimba ramele sau distributia lor de cate ori vrei, rapid si usor.

Doua rame simetrice care flancheaza capul patului

Daca esti in cautarea unui sentiment de ordine vizuala, nu ezita: alege picturi frumoase cu aceeasi tema sau, din aceeasi serie, unifica dimensiunile si ramele si plaseaza-le simetric. Poti avea un dormitor in care picturile intaresc simetria care este impusa din decor (doua noptiere gemene si lampi etc).

O compozitie cu un tablou principal

Ori de cate ori creezi o compozitie de picturi care combina tablouri canvas decorative de diferite dimensiuni, se recomanda plasarea celei mai mari in centru si rezervarea pentru laturi, a celor mai mici. Pentru ca compozitia sa nu fie atat de plata, poti suprapune unele picturi, pentru un efect mai frumos.

Un tablou mare in ton cu stilul dormitorului

Atunci cand alegi picturi pentru dormitoare, este important sa tii cont de decorarea acelui spatiu. Intr-un dormitor, de exemplu, rece, usor, dominat de alb si cu o atmosfera de relaxare primitoare, putem pune un tablou in ton dar de asemenea poti opta pentru o pata de culoare cum ar fi un peisaj cu marea, sau un tablou abstract. Totul sta in dorinta de a merge pe acelasi ton sau de a aduce o nuanta vie incaperii.

O fotografie alb-negru langa pat

O fotografie alb-negru imbraca peretele de la eteriorul dormitorului, dar fara stridenta. Cheia? Alegerea alb-negru, care se potriveste cu culorile dominante ale spatiului: albul care coloreaza peretii, podelele, tavanele si tamplaria si negrul detaliilor textile care creeaza contrast. In plus, tema, tabloului poate fi urbana, ca de exemplu o imagine din… Paris.

O compozitie casual cu o tema comuna a tabloului

Intr-un dormitor comun, poti folosi un raft pentru a sprijini doua picturi frumoase, in timp ce restul picturilor pot fi atarnate pe un alt perete, creand o compozitie casual si dinamica. In ciuda combinarii tablourilor de diferite dimensiuni si rame, compozitia emana o senzatie generala datorita unei teme naturale comune.

Similar Posts