Cum să faci o veioză în formă de căsuţă a zânelor din câteva sticle de plastic . O idee genială care va fi pe placul copiilor tăi

author
1 minute, 58 seconds Read

Iată o idee genială pe care poţi să o pui în practică împreună cu copiii tăi. Învăţaţi lucruri noi împreună, o să vă distraţi, iar rezultatul o să îi bucure peste măsură.

Pentru a confecţiona veioza în formă de căsuţă a zânelor nu aveţi nevoie de materiale sofisticate sau scumpe, tot ce vă trebuie sunt câteva sticle de cola de diferite mărimi, vopsea, folie de aluminiu, lipici şi sârmă.

Să înceapă deci distracţia!

1. Luaţi trei peturi de cola de mărimi diferite: de 2 litri, de un litru şi de jumate de litru.
Tăiaţi-le partea de jos şi apoi lipiți-le între ele cu un lipici rezistent. Petul de o jumătate de litru va fi transformat în turn, aşa că trebuie lipit mai sus la jumătatea petului mare.

2. Trecem apoi la construirea formei casei cu ajutorul unor benzi din aluminiu rulate şi a lipiciului. Folia de aluminiu răsucită în aşa fel încât să formeze nişte benzi lungi se va lipi pe partea de jos şi de sus a peturilor. Tot în această fază se formează şi acoperişul din aluminiu care se va lipi de partea de sus.

Se desenează locațiile ferestrelor și ușile căsuţei de basm cu ajutorul unui marker. Având în vedere că va fi o lampă ar fi bine să aibă cât mai multe ferestre pentru a fi cât mai luminoasă.

3. Odată îndeplinită această etapă, se acoperă restul petului cu lut, lăsând descoperite părţile marcate. Din benzile de aluminiu se vor adăuga cu ajutorul lipiciului câteva turnuleţe adiţionale pentru a-i da o formă cât mai estetică căsuţei zânelor.

4. Pasul următor este pictarea căsuţei. Puteţi folosi culori ca în pozele de mai jos sau puteţi să folosiţi culorile voastre preferate. Puteţi folosi tempera sau culori acrilice, iar la sfârşit puteţi să pulverizaţi peste culori puţin lac pentru a le face să reziste mai mult.

Pentru a lumina căsuţa o să aveţi nevoie de un bec led pe bază de baterii.

Nu folosiţi alte surse de iluminare pentru că există pericolul ca peturile să se topească.

Similar Posts