Cum să faci cea mai delicioasă plăcintă cu cașcaval și verdeață. Un deliciu de primăvară

Plăcinta cu brânză este preferata tuturor . Brânza e delicioasă și sănătoasă, iar dacă adăugăm un pic de verdeață îi dăm și un gust de savoare.

Cum să faci cea mai delicioasă plăcintă cu cașcaval și verdeață. Un deliciu de primăvară

Iată o rețetă simplă de plăcintă cu brânză pe care o poate prepara oricine.

Avem nevoie de:

  • 2 lipii sau 2 bucăți de foi de plăcintă
  • 250 de grame de cașcaval ras
  • 1 pahar de iaurt sau chefir
  • 2 ouă
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de pătrunjel

Cașcavalul ras se amestecă cu verdeața tăiată mărunt, iar ouăle se amesteca cu chefirul sau cu iaurtul apoi se amestecă toate ingredientele la un loc pentru a da forma umpluturii.

Foile de plăcintă sau lipiile se pun în tava unsă în prealabil cu ulei pentru a nu se lipi. Se pune în tavă o lipie cu marginile atârnând peste tava. Deasupra se pune cea de-a doua lipie. Lipiile se ung cu iaurt.

Se pune jumătate din umplutură și se împăturește plăcintă în formă de plic. Apoi se toarnă cea de-a doua jumătate și se acoperă cu marginile lipiei care atârnau.

Restul iaurtului se toarnă peste plăcinta împăturită.

Tava se ţine la cuptorul preîncălzit la 200 de grade cam o jumătate de oră. Când se rumeneşte plăcinta va fi gata.