Cum poate să îţi influenţeze sănătatea grăsimea de pe burtă

Cum poate să îţi influenţeze sănătatea grăsimea de pe burtă

author
2 minutes, 8 seconds Read

Nu mulţi ştiu asta însă zona în care este localizată grăsimea pe corp reprezintă un factor extrem de important pentru sănătatea ta.

Cum poate să îţi influenţeze sănătatea grăsimea de pe burtă

Potrivit cercetătorilor de la National Heart Lung and Blood Institute Laboratory for Metabolic and Population Health, oamenii care au cantităţi mai mari de grăsime pe abdomen raportat la alte părţi ale corpului prezintă un risc mai mare de cancer şi boli de inimă.

Studiile au determinat că grăsimea abdominală este considerată un indicator al grăsimii ce înconjoară organele interne.

La studiu au participat 3 086 oameni având o medie de vârstă de 50 de ani. Studiul s-a întins pe o perioadă de şapte ani, timp în care participanţii au fost atent monitorizaţi din punctul de vedere al bolilor cardiace şi ale evoluţiei cancerului. În timpul studiului s-au efectuat şi scanări prin tomografie computerizată pentru a analiza unde anume în corp se acumula grăsimea.

La sfârşitul perioadei de monitorizare muriseră 71 de oameni, 90 avuseseră un eveniment cardiac şi 141 dezvoltaseră cancer. După luarea în consideraţie și a altor factori de risc, cercetătorii au găsit o asociere clară între grăsimea abdominală şi riscurile mai înalte de cancer şi evenimentele cardiace.

“Contrar studiilor publicate anterior, şi care comparau BMI (Body Mass Index-indicele de masă corporală) şi circumferinţa taliei, prezența grăsimii abdominale a îmbunătăţit capacitatea de a prezice boala de inimă, sprijinind ipoteza că, grăsimea abdominală, ar putea sta parţial la baza asocierii dintre grăsimea corporală şi bolile de inimă şi cancer”, a declarat cercetătorul şef al laboratorului dr. Caroline S. Fox.

Grăsimea de pe burtă poate fi asociată şi cu alte afecţiuni. Potrivit unor studii prezentate anul trecut la o întâlnire a Societăţii Radiologice din America de Nord se poate face o legătură clară între prezenta grăsimii de pe burtă şi un risc mai înalt de osteoporoză la bărbaţi, iar potrivit unui studiu prezentat la Conferinţă Internaţională ATS 2013 există o legătură între apneea obstructivă de somn şi grăsimea pe burtă la bărbaţi.

Motivul pentru care grăsimea de pe burtă poate şi asociată cu atâtea afecţiuni este faptul că atunci când grăsimea este localizată în zona organelor principale (zona viscerală), înseamnă că pe interior organele principale sunt „cufundate” şi ele în mai multă grăsime fapt ce intervine direct în sănătatea acestora şi în declanşarea de diferite probleme de sănătate.

Similar Posts