tractari auto

Cum functioneaza asistenta rutiera cu asigurare?

4 minutes, 36 seconds Read

Multe asigurari includ asistenta rutiera in oferta lor. Descoperiti toate avantajele acestui serviciu de asistenta.

Seriviul de tractări auto non stop este un serviciu oferit ca garantie accesorie a politei auto RCA, o acoperire optionala pusa la dispozitie de catre companiile de asigurari pentru a proteja asiguratii in cazul unei avarii sau accident a vehiculului. Aceasta asigurare suplimentara este una dintre cele mai populare si populare, de fapt este o asistenta importanta pentru a va proteja de neasteptate.

In general este posibil sa alegi intre diferite niveluri de acoperire, cu un serviciu de baza si o solutie mai completa pentru a beneficia de protectii mai mari, cu diferite tipuri de beneficii de asigurare. Pentru a fi sigur ca iei o decizie in cunostinta de cauza, este esential sa intelegi cum functioneaza asistenta rutiera, in acest fel poti evalua fiecare solutie si opta pentru cea care se potriveste cel mai bine nevoilor tale.

Ce este serviciul de tractari auto

La deplasarea cu masina pe drumuri urbane, suburbane sau de autostrada pot aparea diverse inconveniente. De exemplu, vehiculul s-ar putea opri brusc din cauza unei defectiuni electrice, a defectiunii unei componente a motorului sau a defectarii unei suspensii. In acelasi mod este posibil sa faci o gaura si sa spargi o roata, facand imposibila continuarea marsului.

Cu alte ocazii, ai putea fi victima unui accident rutier, accident care avariaza masina si nu iti permite sa continui sa conduci si sa mergi la un garaj. Sau s-ar putea sa se epuizeze bateria masinii, ati putea ajunge sa iesiti de pe sosea fara a implica alte vehicule sau chiar sa ramaneti blocat pe drum fara sa intelegeti motivul.

In aceste circumstante nu mai ramane decat sa apelam la asistenta rutiera, suportand costurile ridicate ale remorcarii. Asistenta rutiera si transportul pe platformă tractări auto este un serviciu care este intotdeauna disponibil pe toate drumurile cu functionare 24/7 pentru orice urgenta. Pe baza problemei intalnite, operatorul poate decide sa recupereze vehiculul, sa-l remorce cu barele sau sa-l ridice, apoi sa duca vehiculul la depozitare daca un neasteptat se intampla in timpul noptii sau intr-o vacanta, sau la un atelier din apropiere.

Aceasta situatie poate implica o serie de probleme suplimentare, de exemplu daca reparatia dureaza mult si trebuie sa petreci noaptea departe de casa cazand intr-un hotel, sau daca trebuie sa stai zile sau saptamani fara masina.

Cum functioneaza asistenta rutiera

In caz de avarie sau accident, in cazul in care masina nu se mai poate deplasa pe propriile roti, trebuie sa sunati la numarul unei remorcari, contactand o firma de tractări auto autorizata sa presteze acest tip de service. In unele situatii, sunteti liber sa contactati firma fara sa va raportati la managerul de drum, de exemplu atunci cand masina nu impiedica tranzitul, in caz contrar interventia necesita autorizare din partea organului responsabil.

tractari auto

Cum functioneaza politica de asistenta rutiera

Pentru a va proteja impotriva evenimentelor neprevazute care pot aparea in timpul traficului, este posibila incheierea politei de asistenta rutiera, o asigurare optionala cu care extindeti acoperirea raspunderii civile obligatorii. In functie de polita, este posibil sa primiti asistenta in caz de spargere a anvelopei auto, defectiune a masinii sau accident rutier cu sau fara o coliziune cu alte vehicule.

Serviciul rutier este activ 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana, garantand asistenta rapida in toata Romania si in unele cazuri chiar si in strainatate. Cu acoperirea de baza se poate beneficia de remorcarea masinii, cu posibilitatea de a-l duce la un atelier afiliat firmei pentru reparatii, sau la centrul mecanic cel mai apropiat de locul evenimentului, in functie de situatie.

O acoperire mai completa de asistenta in avarie poate oferi servicii suplimentare, cum ar fi rambursarea cheltuielilor efectuate pentru innoptarile in hoteluri in asteptarea reparatiilor sau o masina de inlocuire pentru interventii mai complexe si mai lungi. In mod normal sunt acoperite doua beneficii pentru fiecare an de asigurare, cu un plafon pentru fiecare interventie, o serie de excluderi si circumstantele care determina compania sa pretinda despagubiri.

De exemplu, asigurarea nu acopera accidentele si avariile care apar pe trasee de teren, in cazul utilizarii necorespunzatoare a vehiculului sau din cauza unor evenimente naturale si socio-politice, pentru care exista garantii optionale specifice. In toate celelalte cazuri, trebuie doar sa sunati la centrul de operatiuni al companiei de asigurari, sa furnizati detaliile politei si sa indicati locatia exacta pentru a facilita recuperarea vehiculului.

Politele RCA pot fi personalizate cu asistenta rutiera, profitand de un serviciu de calitate disponibil 24/7 atat in Romania, cat si in Europa. Garantia asigurarii asigura asistenta rutiera in caz de avarie si accident, cu posibilitatea de a primi o remorcare sau, daca este posibil, de a efectua o reparatie la fata locului si de a relua conducerea.

Polita de asistenta rutiera ofera o acoperire de baza, cu recuperarea vehiculului chiar si in caz de furt, epuizare a bateriei sau combustibilului, spargerea sau pierderea cheii si spargerea anvelopei. Alternativ exista acoperirea de top, cu care se poate obtine si expedierea pieselor de schimb, compensarea costurilor pentru sederea la hotel, un vehicul de inlocuire si repatrierea vehiculului in cazul unui eveniment survenit la cele peste hotare.

Politica de asistenta rutiera este potrivita in special celor care parcurg multi kilometri pe an, persoanelor care isi folosesc des masina pentru a calatori si soferilor care detin un vehicul cu cativa ani in spate. In orice caz, aceasta este o acoperire care este intotdeauna utila oricui, avand in vedere ca pentru o singura interventie a autocamionului se poate cheltui suma de 4-5 ani din prima de asigurare.

Similar Posts