Cum alegi lustra potrivită pentru interiorul unei case sau apartament?
Young couple choosing chandelier in building center

Cum alegi lustra potrivită pentru interiorul unei case sau apartament?

author
3 minutes, 4 seconds Read

Modelele de lustre perfect asortate creează adevărate minuni în orice interior. O astfel de lampă poate schimba complet designul camerei și îi poate da un nou sens. Merită să alegi o lustră luând în considerare nu numai aspectul, ci și caracteristicile mai tehnice, cum ar fi dimensiunea lămpii și numărul de becuri. Atunci obții efectul maxim, admirabil și încântat.

Stilul lustrei pentru living contează

Nimic nu strică efectul „wow” al unui living, la fel de mult ca o lustră prost aleasă. În primul rând, poate să copleșească aspectul și să nu lumineze suficient de bine spațiul. Ultimul motiv este cel mai relevant în acest sens, deoarece este detaliul principal pentru cumpărarea unei lustre pentru o casă sau un apartament, și anume completarea designului.

O lampă modernă suspendată într-un interior clasic nu este o alegere potrivită din punct de vedere stilistic. Ca urmare, interiorul își pierde farmecul, care este asociat cu o pierdere de stil și alte consecințe. De exemplu, începi să petreci din ce în ce mai puțin timp acolo pentru că nu te simți prea confortabil .

Atunci când alegi lustre pentru interior, trebuie acordată atenția cuvenită stilului. În al doilea rând, ar trebui să alegi dimensiunea potrivită și numărul corect de surse de lumină. Teoretic, poți împărți interiorul în trei categorii: modern, clasic și eclectic. Primele vor fi asortate de lămpi minimaliste, futuriste și de designer. Destul de des, o astfel de iluminare este realizată din materiale naturale, ecologice și are tehnologie LED încorporată.

Lustra în stil modern corespunde ultimelor tendințe de iluminare, este modernă și nu seamănă întotdeauna cu un candelabru decorativ tradițional. Din acesta, se poate realiza o bază clasică și, în loc de mai multe abajururi mici, se va monta una mare. Printre popularele lămpi moderne cu pandantiv veți găsi lămpi în stil Sputnik, lămpi clasice într-o ediție minimalistă și lustre led. La rândul său, stilul clasic se concentrează pe forme tradiționale, abajururi din țesături și metale prețioase. Aici vei găsi lustre placate cu aur, adevărate ornamente din cristal și numeroase decorațiuni. În ceea ce privește interiorul eclectic, alege iluminarea în stilul în care a fost echipată cea mai mare parte a apartamentului. Datorită acestui fapt, vei putea adapta candelabrul la decor și vei evita dizarmonia.

Lustra – aspecte tehnice importante

Odată ce știi în ce stil merită să cauți lustra de vis, este rândul caracteristicilor tehnice. În primul rând, ar trebui să acorzi atenție dimensiunilor lămpii. O lampă prea mare va copleși decorul, iar una mică nu va lumina întregul spațiu. În camerele mici, plafoanele funcționale din sticlă transparentă și lustrele mici suspendate vor funcționa bine. Cu cât dimensiunea camerei este mai mare, cu atât vei alege lustre living. Amintește-ți că poți renunța oricând la o lustră mare în favoarea mai multor modele mici.

Lustra poate fi instalată la o înălțime de 2 metri sau mai mare, dacă interiorul o permite. Pentru a putea să se potrivească perfect cu lampa suspendată, cel mai bine este să alegi modele cu o consola reglabilă. O astfel de iluminare poate fi ajustată la înălțimea interiorului.

Atunci când alegi o lustră pentru un apartament, majoritatea oamenilor nu se gândesc la direcția în care sunt direcționate abajururile. Puțini oameni știu că nuanțele deschise în sus extind optic interiorul, iar nuanțele direcționate în jos sunt perfecte pentru iluminarea suprafețelor orizontale.

Similar Posts