Cum alegi cea mai buna pompa submersibila pentru acasa?

Cum alegi cea mai buna pompa submersibila pentru acasa?

3 minutes, 44 seconds Read

Despre pompa submersibila

Pompele submersibile in general sunt proiectate pentru a fi complet scufundate in apa. Acestea sunt plasate in rezervorul de apa care necesita pompare, motiv pentru care sunt utilizate in mod normal pentru drenarea in caz de inundatii, pomparea canalizarii, golirea iazurilor sau chiar ca filtre de iaz.

Cu toate acestea, alegerea celei mai bune pompe submersibile poate necesita putina cercetare. In acest articol, vom introduce cateva dintre optiunile pe care le aveti si caracteristicile de baza pe care sa le cautati atunci cand cumparati cele mai bune pompe submersibile.

Tipuri de pompe submersibile

Exista in esenta tipuri majore de pompe submersibile din care puteti alege – o pompa submersibila pentru put si o pompa apa murdara . O pompa de put submersibila este suspendata sau plasata intr-un put de apa pe o conducta. Uneori ar putea ajunge pana la 1000 de picioare. O pompa submersibila de put ne este alimentata de obicei de tensiune de curent alternativ (AC). Cu toate acestea, o pompa submersibila de put mai mica pentru adancime mai mica de pana la 200 ft. va fi alimentata in schimb de tensiune de curent continuu (DC).

Un alt tip de pompa de apa submersibila este o pompa de bazin. Pompele submersibile de bazin sunt de obicei utilizate intr-o groapa sau bazin si poate doar in zonele inferioare, cum ar fi un capac de inot sau o fantana. Pompele submersibile de bazin sunt in mod normal compuse din pompe de macinare, pompe de efluent, pompe de utilitate si pompe de santina. Pompele submersibile de bazin sunt adesea alimentate cu curent alternativ, dar pompele de santina mai mici pentru barci sunt alimentate cu tensiune de curent continuu. Pompele de bazin sunt, de asemenea, disponibile in forma rezistenta la explozie.

Daca sunteti in cautarea unei pompe submersibile care este folosita in principal pentru pomparea apei pentru uz casnic, pompa de put submersibila standard este probabil cel mai bun pariu, deoarece pompele de bazin sunt utilizate in principal pentru aplicatii non-casnice si comerciale.

Factori de luat in considerare atunci cand cumparati cea mai buna pompa submersibila

Din pacate, nu exista o singura pompa de apa submersibila pe piata care sa fie de uz universal, ceea ce face procesul de cautare mai dificil decat credeti. Veti avea sa comparati intre diferitele marci si modele, precum si factorii relevanti inainte de a lua deciziile de cumparare. Iata cativa dintre factorii care trebuie luati in considerare pentru a va ajuta in procesul de selectie:

Tip de apa:

Cunoasterea tipului de apa pe care o veti pompa cu pompa dvs. submersibila este cel mai important pas inainte de a analiza in continuare alte caracteristici. Daca pompati apa proaspata in mare parte din ploaie, o pompa submersibila ingusta cu un diametru maxim al granulelor de aproximativ 5 mm ar fi suficienta, deoarece boabele solide din acest tip de apa sunt foarte mici. Pentru apele uzate, pe de alta parte, pompa submersibila dorita ar trebui sa aiba un diametru de granulatie de 10 pana la 20 mm si cel putin 25 mm pentru apa foarte populata. Va rugam sa retineti ca, in general, nu este recomandata schimbarea intre pompele submersibile. Doriti sa examinati cu atentie specificatiile produselor pentru a vedea ce dimensiune de granule poate trece prin fiecare pentru a alege cea mai buna pompa submersibila.

Inaltimea de descarcare:
Inaltimea de evacuare este indicata in metri coloana de apa (CMW). Este factorul care determina daca apa ajunge sau nu la punctul de deversare desemnat. Puteti sa o calculati fie ca inaltimea de descarcare care indica diferenta dintre pompa dvs. submersibila si punctul de descarcare, fie indicatori combinati ai inaltimii de descarcare, presiunea in punctul de descarcare si caderile de presiune intermediare. Acest lucru se poate aplica atat pompelor de put, cat si pompelor de bazin.

Comutator de debit:
Debitul unei pompe de apa submersibile decide cata apa va trece printr-o pompa la un moment dat; este dictat cel mai probabil de inaltimea de descarcare. Un comutator de flux este unul dintre factorii de luat in considerare, deoarece ar putea avea un impact asupra debitului final. Exista doua tipuri de comutatoare de debit: intrerupatoarele verticale sunt utilizate in pompele submersibile mai mici, cu un diametru de 10 inchi, care se misca drept in sus pentru a porni pompa si pentru a face curgerea apei. Un altul este comutatorul atasat care se misca in diagonala in sus pentru a activa pompa. Aceste comutatoare sunt, in general, disponibile cu admisie de 14 inchi sau mai sus. Sunt mai ideale pentru pompele submersibile de uz comercial.

 

Similar Posts