Cum alegem în piață, pepenele roșu perfect

Cum alegem în piață, pepenele roșu perfect

author
2 minutes, 6 seconds Read

Vine vara, și odată cu ea începe sezonul pepenilor roșii. Gustul lor răcoritor mai ales dacă bucătile de pepene sunt și puțin reci, te conving să-i cumperi imediat, mai ales dacă afară temperatura este una ridicată și de topești de cald.

Cum alegem în piață, pepenele roșu perfect

Vânzătorii ambulanți de la marginea drumului, sau cei din piață te îmbie să cumperi de la ei, garantându-ți verbal că ei dețin cei mai buni pepeni.

Ca să nu pari un necunoscător în ale alegerii celui mai bun pepene îți prezint mai jos câteva aspecte de care trebuie să ții cont atunci când vrei să cumperi pepeni roșii.

În primul rând fă o inspecție vizuală.
Alege pepenii care au cât de cât o formă simetrică, fie ea rotundă sau ovalară. Evită-i pe cei cu forme neregulate, aceste fiind un semn că pepenele nu a fost expus uniform la soare. Apoi privește atent coaja pepenelui. Aceasta trebuie să fie lucioasă, și tare. Evită pepenii care au coaja moale, acesta fiind un semn ca este deja prea copt.

Ia-l în mână și apreciază-i greutatea.
Un pepene care este prea greu pentru dimensiunea lui, este un semn de prospețime, pepenele fiind bogat în apă. Încearcă să cântărești în mâini doi pepeni de mărimi asemănătoare. Cel care este mai greu din cei doi, este cel mai proaspăt.

Analizează-i codița.
Coada trebuie să-i fie încă verde. Coada uscată e un semn că a fost cules de mai multe zile. De asemenea în partea opusă cozii vei vedea o mică pată, galben-maronie, aceasta fiind partea cu care pepenele a stat sprijinit pe pământ. Dacă aceasta are o altă culoare, este un semn că pepenele a fost cules prea devreme și nu este copt.

Sunetul pe care îl face atunci când îl ciocănești
Este cea mai veche metodă de a testa un pepene. Îl iei în mână, îl pui lângă ureche și îl ciocănești ușor cu degetul. Ce trebuie să auziți este un sunet ca un ecou adânc.

Acuma tot ce trebuie să faci, este să mergi la cumpărături și să alegi pepenele ideal.

Iar ca fapt divers vreau să-ți spun că pepenii sunt un fruct foarte răspândit în toată lumea, nu mai puțin de 1200 de varietăți fiind crescute în 96 de țări.

Similar Posts