Cu ajutorul acestui remediu orhideele dumneavoastră vor fi întotdeauna înflorite

Cu ajutorul acestui remediu orhideele dumneavoastră vor fi întotdeauna înflorite

author
2 minutes, 11 seconds Read

Ordiheele sunt flori sensibile şi adesea dacă nu sunt îngrijite cum trebuie ele pot să fie distruse pentru totdeauna.

Cu ajutorul acestui remediu orhideele dumneavoastră vor fi întotdeauna înflorite

Iată mai jos câţiva paşi pe care dacă îi urmaţi cum trebuie, florile dumneavoastră vor fi înflorite şi vor avea un aspect sănătos.

Răsădirea orhideei
După îmbobocire planta nu se răsădește într-un ghiveci nou. O plantă sănătoasă se răsădeşte odată la 2-3 ani când pământul se deteriorează. Analizaţi plantele dumneavoastră şi dacă are un aspect mai puţin sănătos schimbaţi-i pământul.

Solul potrivit pentru orhidee
Orhideea Phalaenopsis creşte pe trunchiurile copacilor. În natură ea nu are nevoie de sol, deoarece primeşte toate substanţele nutritive de la apă de ploaie. Însă plantele de interior au nevoie de sol pentru a se putea menţine în poziţie verticală.

Ghiveciul potrivit pentru orhidee
Orhideea se va simţi minunat dacă veţi alege un ghiveci potrivit. Ghiveciul trebuie să fie neapărat transparent şi să aibă orificii pentru drenaj şi mai ales să corespundă mărimii plantei.

Răsădirea orhideelor
Pregătiţi un vas cu apă călduță, fiartă în prealabil, ghiveciul transparent, foarfece, sol nou, o bucată de poliuretan şi verde de briliant.

Înmuiaţi orhideea cu tot cu ghiveci în vasul cu apă. Scoateţi atent planta din ghiveci şi înmuiaţi-o încă o dată în apă. Spălaţi rădăcinile orhideei de sol.

Dezinfectaţi foarfecele şi înlăturaţi rădăcinile putrezite sau uscate. Prelucraţi cu verde de briliant fiecare rădăcină. Puneţi la fundul ghiveciului puţin sol, apoi puneţi orhideea şi încercaţi să puneţi câteva bucăţele de poliuretan chiar la baza plantei. Umpleţi ghiveciul cu sol până sus. După răsădire nu udaţi planta cam 7-10 zile.

Determinarea înfloririi plantei
Unii crescători de orhideea folosesc un truc pentru a determina înflorirea plantei. Le pun câteva zile într-un loc întunecos după care le pun din nou pe pervazul ferestrei. Numai că acest truc funcţionează în cazul plantelor sănătoase nu şi a celor bolnave aşa că nu încercaţi acest truc dacă nu sunteţi siguri că planta nu se va distruge.

Folosiţi pasta de keiki pentru stimularea înfloririi plantei. Aplicaţi o cantitate mică pe bobocii leneşi şi veţi vedea rezultatul peste 2 săptămâni. Este un produs unic care permite înmulţirea orhideei fără a cauza traume plantei mama.

Similar Posts