Cu ajutorul a două sticle poţi să faci cel mai bun tiramisu pe care l-ai făcut vreodată. Nu crezi, nu-i aşa?

Cu ajutorul a două sticle poţi să faci cel mai bun tiramisu pe care l-ai făcut vreodată. Nu crezi, nu-i aşa?

author
1 minute, 24 seconds Read

Reţeta de mai jos este o variantă cât se poate de simplă şi la îndemâna oricui a deliciosului tiramisu.

Cu ajutorul a două sticle poţi să faci cel mai bun tiramisu pe care l-ai făcut vreodată. Nu crezi, nu-i aşa?

Tot ce aveţi nevoie pentru a prepara gustosul desert sunt două sticle de plastic şi câteva ingrediente:

  • 250g mascarpone
  • 2 ouă
  • 50 de grame de zahăr
  • 250 ml smântână
  • 6 pişcoturi
  • 200 de grame de zmeură
  • 200 ml de cafea
  • 500 de grame de ciocolată cu lapte

Pentru început amestecaţi gălbenuşurile cu zahărul, apoi adăugaţi branza mascarpone şi amestecaţi până se omogenizează foarte bine; separat, într-un bol, bateţi smântâna.

Bateţi apoi şi albuşurile în alt bol si amestecaţi conţinutul celor trei boluri. Omogenizaţi bine.

Tăiaţi sticlele de plastic la capăt şi apoi pe lateral şi uniţi cele două jumătăţi ca într-un fel de bărcuţă.

Umpleţi sticlele cu amestecul pentru tiramisu până la jumătatea lor, puneti deasupra câteva boabe de zmeură.

Înmuiaţi pişcoturile în cafea şi puneţi deasupra.

Turnaţi apoi cealaltă parte a compoziţiei şi repetaţi procedura. Puneţi zmeura şi apoi pişcoturi înmuiate în cafea.

Prăjitura se introduce în congelator pentru 3 ore pentru a se întări.

După ce o veţi scoate din frigider, scoateţi-o din ambalajul de sticlă şi puteţi să puneţi deasupra glazura de ciocolată.

Dacă doriţi puteţi presăra deasupra zahăr praf sau nucă de cocos după preferinţe.

Urmăriţi întreg procesul de fabricare a prăjiturii în clipul de mai jos. Nu-i aşa că e simplu?

Similar Posts