joi, ianuarie 27, 2022

Coaliţia pentru Familie a început o campanie pentru a interzice filmul „Frumoasa și bestia” în România

Recomandam si

Coaliția pentru Familie a postat pe pagina sa de Facebook un apel prin care îi îndeamnă pe români să se adreseze Centrului Național al Cinematografiei și să ceară interzicerea filmului „Frumoasa și bestia” în cinematografele românești pentru copii.

Coaliţia pentru Familie a început o campanie pentru a interzice filmul „Frumoasa și bestia” în România

Ei au dat ca exemple țări precum Malaezia și Rusia, unde filmul celor de la Disney a fost interzis deja minorilor sub 16 ani.

În România filmul a fost autorizat cu AG (audiență generală) de către Centrul Naţional al Cinematografiei.

„Disney a retras filmul „Frumoasa și Bestia” din Malaezia după ce scena homosexuală a fost cenzurată. Situația este deosebit de delicată având în vedere că unele școli ar putea folosi filmul ca material didactic pentru ilustrarea poveștii Fraților Grimm. Rusia a interzis filmul pentru copiii cu vârsta sub 16 ani. În România filmul a fost autorizat cu AG (audiență generală) de către Centrul Naţional al Cinematografiei. Puteți scrie centrului pe adresa: contact@cnc.gov.ro”, au scris cei de la Coaliţia pentru Familie pe Facebook.

Regizorul filmului, Bill Condon, a declarat că „Beauty and the Beast” conţine „primul moment exclusiv gay” din istoria grupului Disney, iar criticii de specialitate care au vizionat deja pelicula au minimalizat însă importanţa acelei scene.

Scena este între personajele Le Fou și Gaston. „El (n.r. Le Fou) este cineva care vrea într-o zi să fie ca Gaston, iar în ziua următoare să îl sărute. Este dezorientat în dorinţele sale”, a explicat regizorul peliculei.

Emma Watson o interpretează pe Belle, o tânără care se îndrăgosteşte de o bestie ce ascunde un secret întunecat. Peţitorii ei – Bestia şi Gaston – sunt interpretaţi de actorii britanici Dan Stevens şi Luke Evans.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Articol Fresh

Cum alegi cea mai buna pompa submersibila pentru acasa?

Despre pompa submersibila Pompele submersibile in general sunt proiectate pentru a fi complet scufundate in apa. Acestea sunt plasate in...
- Advertisement -