Cinci dureri pe care nu trebuie să le ignori, dacă le ai

Cinci dureri pe care nu trebuie să le ignori, dacă le ai

author
1 minute, 51 seconds Read

În fiecare zi întâmpinăm dureri mici sau mai mari în părţi diferite ale corpului nostru. Dintre aceste dureri unele pot fi ignorate însă altele trebuie luate în considerare şi verificate imediat cum apar.

Cinci dureri pe care nu trebuie să le ignori, dacă le ai

Photo credit: vaXzine / Foter.com / CC BY-NC-ND

Iată 5 dintre durerile care nu trebuie ignorate:

1. Febra însoțită de dureri de spate sau de mijloc.

Fie că este vorbă o durere ascuţită sau o durere plictisitoare, durerile de mijloc însoţite de febră reprezintă un semn de infecție la rinichi. Această infecție, întâlnită mai des în rândul femeilor, apare atunci când bacteriile din tractul urinar ajung la rinichi și cauzează o infecție.
Durerile în timpul urinării, de asemenea, sunt un indicator puternic. Ignorarea infecţiei poate provoca leziuni renale.

2. Durere de stomac care se deplasează în partea dreaptă a abdomenului. Cea mai frecventă cauză a acestei dureri este apendicita. Adesea durerea începe în partea de mijloc a abdomenului iar apoi se mută în jos și spre dreapta.

Singurul remediu pentru apendicită este extirparea rapidă a apendicelui. În cazul în care nu este tratementul adecvat nu este aplicat rapid, pot apărea complicații grave de sănătate.

3. Dureri de dinţi în timpul nopţii
Durerea dinţilor în timpul nopţii este extrem de greu de suportat. De multe ori luăm pastile care ne afectează stomacul, şi strângem tare din dinţii în cauză, să simţim durerea cu o intensitate mai mică pentru o perioadă scurtă de timp. Astfel, fisuri pot apărea, iar dinții implicaţi vor trebui să fie scoşi.

4. Dureri de spate şi furnicături în degetele picioarelor
Această durere este de multe ori asociată cu o hernie de disc. Pentru a scăpa de durere încălzeşte bine zona lombară a spatelui. Dacă această durere nu dispare poate fi un semn că un nerv spinal este presat de un disc spinal. În acest caz trebuie să mergi imediat la medic.

5. Dureri bruşte şi severe de cap
Durerea bruscă şi puternică de cap poate rezultatul unui anevrism al unei artere. Dacă acest tip de durere nu trece trebuie consultat un medic cât mai urgent.

Similar Posts