Faimoasele Churros pe lângă faptul că sunt delicioase sunt şi foarte uşor de preparat. Asta deoarece reţeta este una foarte simplă, din ingrediente pe care le aveţi în mod obişnuit în bucătărie iar pentru prepararea lor nu trebuie să fii un bucătar iscusit. Practic chiar şi un copil ar putea să le facă.
Începem prin a pregăti aluatul. Pentru aceasta avem nevoie de: -un pahar de făină; -un pahar cu apă; -puţin ulei;
-sare.
Punem apa la fiert şi turnam apoi uleiul.
Faina se pune într-un bol, deasupra presăram puţină sare.
Apa fiartă se toarnă treptat peste faină, amestecând până când se omogenizează foarte bine.
Aluatul rezultat se pune în poşul de cofetărie sau într-un alt recipient formă pentru pişcoturi.
Se aşează hârtie de copt pe masă şi cu ajutorul poşului facem diferite forme în cerc sau tip baton. Hârtia de copt o vom decupa în pătrate astfel încât fiecare Churros să fie aşezat individual.
Punem la încins o tigaie cu ulei, apoi luăm fiecare Churros şi îl scufundăm în uleiul încins. Foiţele de hârtie se vor desface uşor şi vor fi scoase din tigaie, în vreme ce desertul nostru va fi lăsat în ulei până când va căpăta o culoare arămie.
După ce vor fi gata, Churros se pot servi calde sau reci asezonate cu sosuri dulci sau picante după caz.