Chipsurile de căpşuni făcute acasă, previn diabetul și te ajută să slăbeşti

Chipsurile de căpşuni făcute acasă, previn diabetul și te ajută să slăbeşti

author
1 minute, 20 seconds Read

Aceste chipsuri de căpșuni făcute acasă sunt foarte bune pentru organismul tău. Căpșunile sunt o sursă de vitamina C şi fibre și în plus conțin minerale precum: magneziu, potasiu sau calciu. Chipsurile de căpşuni făcute acasă, previn diabetul și te ajută să slăbeşti

Photo credit: Martin LaBar / Photo / CC BY-NC

Consumul de alimente cu densitate ridicată de substanțe nutritive, cum ar fi căpșunile reprezintă cheia pentru pierderea în greutate şi o alimentaţie sănătoasă.

Căpşunile sunt bogate în acid elagic și antociani. Antocianii cresc producția unui hormon, numit adiponectin. La rândul său acest hormon stimulează metabolismul şi suprimă pofta de mâncare.

Mai multe studii recente au descoperit că aportul regulat de căpșuni este asociat cu un risc scăzut de apariţie a diabetului zaharat de tip 2. Prin încetinirea ratei de digestie a produselor alimentare cu amidon, acizi și antociani, căpşunile ajută în controlul nivelului de zahăr din sânge.

Ingrediente

– 1/2 ceaşcă de miere – 1/2 cană apă

– 12 căpșuni, clătite și decojite

Mod de preparare

Într-o cratiță pune mierea împreună cu apa şi pune-o la fiert, amestecă până când mierea s-a dizolvat și apoi lăsa să se răcească complet.

Încălzeşte cuptorul la 200 de grade. Feliază căpşunile longitudinal, cât de subţire poţi şi scufundă-le în siropul răcit. Pune-le pe o foaie de copt şi coace-le la o temperatură scăzută până când acestea se usucă, aproximativ 2 ore.

Consumă aceste cipsuri pentru un organism mai sănătos şi mai ferit de boli.

Similar Posts