Cetatea din Mediaş urmează să fie reabilitată

Cetatea din Mediaş urmează să fie reabilitată

author
1 minute, 11 seconds Read

Cetatea din Mediaş veche de mai bine de 700 de ani urmează să fie reabilitată cu ajutorul banilor europeni. Pentru reabilitarea ei există un buget de 26 de milioane de lei, finanţat din fonduri europene. Cetatea din Mediaş urmează să fie reabilitată

Photo credit: Pedro Vizcaino Pina / Foter / CC BY-NC-SA

Lucrările trebuie finalizate până la sfârşitul acestui an, în caz contrar costurile vor fi suportate de către Primărie.

“Noi ne-am angajat că vom termina aceste lucrări la termenul stabilit. Nu credem că se va ajunge în situaţia în care va trebui să continuăm pe cont propriu”, spun reprezentanţii Primăriei Mediaş.

Proiectul implementat de către Primăria din Mediaş poartă numele de „Reabilitarea turnurilor şi zidurilor de fortificaţie medievală Mediaş”.

În următoarele zile urmează să înceapă lucrările la această bucată de istorie din Mediaş.

În principal vor fi făcute lucrări de consolidare structurală şi restaurare a elementelor decorative la zidurile cetăţii şi la Bastionul Cuţitarilor, Turnul Pietrarilor şi Turnul Rotarilor.

În plus, se urmăreşte instalarea unui sistem de iluminat, amplasarea mobilierului urban, banchete, jardiniere, panouri, suporţi de biciclete şi stâlpi informaţionali.

Datorită acestui proiect vor fi create 20 de locuri de muncă permanente. În plus, vor fi create 45 locuri de parcare iar sezonul va fi extins pentru ca numărul de turişti să fie mult mai mare faţă de anii trecuţi.

Similar Posts