Cercetătorii au realizat o “mantie de invizibilitate” din lentile obișnuite

author
1 minute, 1 second Read

Oamenii folosesc lentilele pentru a-și îmbunătăți acuitatea vizuală pe distanțe mari cu telescoape, pentru a vedea obiecte mici cu microscoape, sau doar pentru a corecta vederea prin ochelari.

Cu toate acestea, o pereche de cercetători au descoperit o modalitate de a aranja patru lentile care acţionează ca un dispozitiv de camuflare funcțională. Proiectul a fost realizat de Joseph Choi și John Howell de la Universitatea din Rochester.

Aceste lentile au ca obiectiv să facă obiectele să fie nedetectabile optic. Pentru a realiza acest lucru oamenii de ştiinţă au coordonat cu atenție puterea lentilei cu o anumită distanţă una de alta. Această configurare are un avantaj deoarece poate fi privit dintr-o varietate de unghiuri, nu doar dintr-o anumită poziție avantajoasă.

Dacă se utilizează lentile mai mari, dispozitivul ar putea ascunde lucruri mai mari. Howell a explicat că această configurare, permite obiectelor să fie ascunse când sunt privite din 15 de unghiuri şi că ar putea fi utilizat pentru a permite șoferilor să vadă mai bine ceea ce se întâmplă în trafic.

Iată aici o reprezentaţie cu privire la aceste lentile care fac obiectele să dispară şi să rămână în urmă doar fundalul.

Similar Posts