Cel mai frumos oraș abandonat din lume

Cel mai frumos oraș abandonat din lume

author
1 minute, 20 seconds Read


Oraşul medieval Craco, din sudul Italiei, are o suprafaţă de aproximativ 40 de kilometri pătraţi şi a fost construit pe dealuri, pentru ca locuitorii săi să poată supraveghea împrejurimile.

Cel mai frumos oraș abandonat din lume

Situat în zona Basilicatei şi a Provinciei Matera, Craco este un oraş tipic regiunii, clădit (undeva pe la 1060) pe dealurile line, favorabile culturii de cereale.

În 1891, populaţia sa depăşea două mii de oameni. În urma unor probleme generate de condiţiile vitrege agriculturii, două treimi din locuitori s-au mutat în America de Nord, între 1892 şi 1922.

În 1963, ce a mai rămas din populaţie a fost transferată într-o vale din apropiere (Craco Peschiera), iar oraşul iniţial Craco este într-o stare de „fărâmare” de atunci.

Cel mai frumos oraș abandonat din lume

Treptat, Craco s-a golit şi a fost abandonat definitiv în 1975. Astăzi, aspectul dezolant al oraşului, îi atrage pe regizori: oraşul a fost utilizat de mai multe ori ca decor de film, în special pentru „Patimile lui Cristos”, regizat de Mel Gibson. Alte filme care s-au turnat aici sunt “Regele David” (1985) cu Richard Gere și ”Quantum of Solace” (2008) din bine-cunoscuta serie James Bond.

Craco a fost locuit prima dată de greci, care au numit orașul “Montedoro” și mai târziu “Graculum”. Orașul s-a dezvoltat destul de repede, având chiar și o universitate, construită în anul 1276.

Populația orașului a crescut semnificativ de-a lungul timpului, dar peste o mie de locuitori au emigrat între 1892 și 1922 în America de Nord din cauza condițiilor agricole precare.

Orașul medieval, Craco, a devenit astfel cel mai fumos oraș abandonat din lume.

Similar Posts