Cel mai bun patinator român, participă la concursurile internaționale pe banii lui. Află aici povestea emoționantă a omului care patinează cu un singur ochi

Cel mai bun patinator român, participă la concursurile internaționale pe banii lui. Află aici povestea emoționantă a omului care patinează cu un singur ochi

author
1 minute, 9 seconds Read

Iubitorii sporturilor de iarnă și în special a patinajului, sunt convins că au auzit de Zoltan Kelemen, în vârstă de 27 de ani, patinatorul român care a reprezentat cu brio România la ultimele două ediții ale Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2010 și 2014.

8844629

Până aici poate nu e nimic spectaculos însă ceea ce îl deosebește de ceilalți sportivi este faptul că Zoltan Kelemen iubește atât de mult acest sport încât se pregătește pentru competiții și participă la acestea pe propria cheltuială, statul român, nesustinând-ul.

Cornel Gheorghe, vicepresedintele Federatiei Romane de Patinaj a declarat recent pentru Sport TotalFM : „Zoltán Kelemen, cel care ne-a reprezentat la Jocurile Olimpice, s-a pregătit pe banii lui, s-a dus la concursuri pe banii lui, dar pe spate a avut steagul României şi nu este admisibil ca un sportiv de calibru care-şi reprezintă ţara să o facă pe propriii bani“.

La ultima ediție a Campionatelor Mondiale de Patinaj care au avut loc în Japonia, patinatorul român s-a clasat pe locul 28, câștigătorul titlului mondial fiind de fapt deținătorul titlului olimpic, Yuzuru Hanyu.

Zoltan Kelemen, născut la 31 iulie 1986, a început să patineze la vârsta de 4 ani, iar la vârsta de 6 ani, a suferit un accident în urmă căruia și-a pierdut ochiul drept.

Similar Posts