Ceapa – un medicament neobişnuit care te poate vindeca de o mulţime de boli


Puţini oameni ştiu că banala legumă folosită mai mult în bucătărie are şi o serie de proprietăţi vindecătoare care se dovedesc a fi de real folos când avem nevoie de un tratament natural fără a fi nevoie să apelăm la medicamente sintetice.
Ceapa – un medicament neobişnuit care te poate vindeca de o mulţime de boli

Photo credit: aurélien. via Foter.com / CC BY-SA

În ciuda mirosului înţepător pe care îl degajă şi care nu este pe placul tuturor, ceapa poate să fie folosită cu succes în tratarea migrenelor persistente, tusei şi febrei. Tot ce trebuie să faceţi este preparaţi un ceai de ceapă şi să consumaţi mai multe căni de-a lungul zilei.

Migrenele şi durerile de urechi pot fi calmate rapid cu împachetări cu ceapă proaspătă. Pune foi de ceapă pe locurile dureroase pentru a reduce durerea şi inflamaţia.

Febra poate fi coborâtă cu ajutorul împachetărilor cu ceapă în zona tălpilor.

Pentru a drena sinusurile, foloseşte împachetări cu ceapă proaspătă în jurul gâtului.

Aplică ceapă proaspătă pe zgârieturi, răni şi muşcăturile de insecte şi de animale pentru a le dezinfecta şi a le grăbi vindecarea.

Ceapă poate să vindece chiar şi ulcerele cutanate dacă se aplică pe piele ceapă tocată amestecată cu puţin ulei de măsline. Pentru rezultate optime, menţine ceapă în contact cu pielea timp de minimum o oră.

Sucul de ceapă obţinut prin stoarcerea cepei poate fi folosit cu succes în tratarea pneumoniilor şi a altor boli respiratorii. Pentru a-l putea consuma combină sucul de ceapă cu o lingură de nectar de fructe şi ia acest tratament de 2-3 ori pe zi.

Freacă-te zilnic pe pielea capului cu ceapă proaspătă zdrobită pentru stimularea creşterii părului în caz de alopecie, iar pentru eliminarea paraziţilor intestinali, ia zilnic câteva înghiţituri de suc de ceapă diluat cu puţină apă.

În afecţiunile dermatologice se recomandă să aplici pe piele puţin suc de ceapă o dată sau de două ori pe zi.

Combină puţin suc de ceapă cu alcool şi foloseşte-l pentru tratarea problemelor de stomac carminativ.

Ceapă poate fi folosită şi în cazul tratării simptomelor de ulcer şi a problemelor de urinare frecvente. Toacă ceapă şi amestec-o cu 200 ml de apă, apoi adăugă şi o lingură de nectar, încălzeşte amestecul împreună cu puţin rozmarin şi combină totul cu 200 ml de vin diluat în mod egal cu apă. Consumă zilnic o lingură de amestec.

Foile de ceapă călită puţin în grăsime aplicate pe răni sau ulcere le va grăbi vindecarea.

Problemele de coagulare a sângelui pot fi tratate şi ele consumând zilnic ceapă cu ulei de măsline în a doua parte a zilei.

Pentru otite şi dureri de urechi, aşează foi de ceapă călită peste ureche şi lasă-le să acţioneze o vreme.