Cea mai vârstnică femeie din lume a împlinit 128 de ani

Cea mai vârstnică femeie din lume a împlinit 128 de ani

author
0 minutes, 55 seconds Read

Almihan Seyiti, din regiunea Xinjiang, China este considerată persoana cea mai vârstnică din lume. Ea tocmai a împlinit venerabila vârstă de 128 de ani, și a fost declarată cea mai în etate femeie în viață.

Cea mai vârstnică femeie din lume a împlinit 128 de ani

Femeia care aparține unei minorități locale din China, a declarat că se simte încă în putere, având în continuare chef de viață.

„Au dat o petrecere frumoasă pentru mine şi familia mea, nepoţii şi strănepoţii mei. Viaţa mea este frumoasă. Autorităţile se poartă bine cu mine. Mi-au construit casa unde locuiesc acum. Sunt foarte fericită”, a declarat Seyiti pentru postul naţional de televiziune din China.

Până nu demult cea mai vîrstnică femeie era considerată Jeanne Calment, din Franţa, care a murit în 1997 la vârsta de 122 de ani.

Cu toate acestea cercetătorii sunt oarecum sceptici, cu privire la vârsta femeii, întrucât înregistrările naşterilor din secolul trecut, în regiunile periferice ale Imperiului Chinez, sunt limitate şi nu sunt demne de încredere, statul chinez neputând aduce dovezi clare în sprijinul acestora.

Sursa BBC

Similar Posts