Cea mai scumpă fotografie din lume

Cea mai scumpă fotografie din lume

author
1 minute, 5 seconds Read

“Rhein II” este o fotografie făcută de artistul german Andreas Gursky în 1999, și reprezintă cea mai scumpă fotografie vândută vreodată, artistul primind pentru aceasta 4,3 milioane de dolari.

Cea mai scumpă fotografie din lume

Imaginea reprezintă râul Rin care curge orizontal, între câmpurile verzi și un cer acoperit de nori. Detaliile străine cum ar fi câinii, sau pietonii, precum și o clădire au fost îndepărtate de către artist prin editare digitală. Justificarea acestei manipulări a imaginii a fost explicată de Gursky astfel: “In mod paradoxal acest punct de vedere al Rinului nu poate fi obținut în situ, fiind nevoie de o construcție fictivă a fotografiei pentru a obține imaginea exactă a unui râu modern”.

Gursky a explicat de asemenea într-un interviu că aceasta este poza lui favorită: “pentru mine este o imagine alegorică despre sensul vieții și modul în care sunt percepute lucrurile”

Fotografiile lui Gursky se regăsesc în colecții importante din întreaga lume, precum cele de la Muzeul de Artă Modernă (Moma) și Muzeul Metropolitan de Artă din New York, Tate Modern din Londra, Centre Pompidou din Paris și Kunsthaus din Zurich, dar și în colecții private.

Pe tine te-a impresionat această fotografie încât să dai atâția bani pe ea? Că pe mine nu…

Similar Posts