Ce se întâmplă dacă bei cafea exact după ce te trezeşti?

Ce se întâmplă dacă bei cafea exact după ce te trezeşti?

author
1 minute, 5 seconds Read

Dacă cafeaua este băută la ore potrivite atunci ea te poate ajuta, dar dacă eşti persoana care imediat după ce se trezeşte consumă o cană de cafea nu este cea mai înţeleaptă alegere, asta pentru că nu îţi aduce nici un beneficiu. Băută dimineaţa, cafeaua nu cauzează probleme mari de sănătate dar nu îşi mai face efectul.

Ce se întâmplă dacă bei cafea exact după ce te trezeşti?

Cum e posibil?
Nivelul cortizonului, hormonul care ne ţine în priză, prezintă scăderi şi creşteri la anumite ore. Atunci când acest nivel este ridicat, cafeaua nu îşi face efectul aşa cum ne aşteptăm să îl facă. Acest fapt a fost descoperit de către un doctorand de la Uniformed Services University of Health Sciences din Bethesada. Acesta a realizat un studiu privind orele în care cafeaua îşi face cel mai bine efectul.

Cea mai nepotrivită oră de a bea cafeaua este cuprinsă între 8 şi 9 dimineaţa şi între 12 şi 13 în tipul zilei, asta pentru că atunci nivelul cortizolului atinge nivelul maxim. Seara în schimb cafeaua nu trebuie consumată între 17:30 şi 18:30. Doctorandul a descoperit că organismul nostru are nevoie de cafea cel mai mult între 9:30 şi 11:30 dimineaţa şi 15:30 şi 17:00 după-amiaza.

Dacă vrei efectul maxim adus de cafea ai grijă la ce ore din zi îl consumi.

Similar Posts